Bekijk alle opleidingen

Medewerker ICT support

Topopleiding Keuzegids MBO 2022

Wil jij alles leren over netwerken, computers, elektra en domotica? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het oplossen van hun ICT-problemen? Meld je dan aan voor de opleiding Medewerker ICT support bij MBO Utrecht.

 

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Tijdens de opleiding leer je van alles wat met ICT en Elektro te maken heeft: elektro-installatietechniek, datanetwerken, domotica, software en hoe een computer in elkaar zit. Ook ontwikkel je tijdens je studie vaardigheden om andere computergebruikers te kunnen helpen. We besteden aandacht aan de nieuwste technologieën op het gebied van elektro en ICT.

  Als je een techneut bent en graag met je handen werkt, kun je als medewerker ICT alle kanten uit. Waar je ook voor kiest: jij zorgt ervoor dat ICT-voorzieningen goed blijven werken en helpt gebruikers als ze er problemen mee hebben.

 • Inhoud en vakken

  In één jaar tijd leiden we je op tot medewerker ICT. Tijdens de opleiding ben je vooral bezig met computers. Je krijgt de volgende vakken:

  • Hardware en software
  • Elektro en installatietechniek
  • Netwerken en netwerkbeheer
  • Servicedesk en beroepshouding
  • Web development (keuzedeel)
  • Digitale vaardigheden (keuzedeel)
  • Elektrische installaties (keuzedeel)
  • Algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap
 • Stagelopen

  Een belangrijk onderdeel van jouw opleiding is je stage (beroepspraktijkvorming). In de tweede helft van de opleiding (periode 3 en 4) loop je twee dagen per week stage bij een erkent leerbedrijf.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo basis
  • Je hebt een diploma van de Entreeopleiding (mbo-niveau 1)
  Beperkt aantal plaatsen

  Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen van 64, omdat er weinig stage- en werkplekken zijn. Daarom moet je je voor deze opleiding echt voor 1 april aanmelden. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

 • Onderwijs- en examenregeling (OER)

  In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding. Bekijk het Examenreglement hier.

Praktische informatie

duur 1 jaar
niveau 2 i
Niveau 2 is de basisberoepsopleiding die je voorbereid om uitvoerende werkzaamheden te doen.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2024
 • ICT Academie
 • Australiëlaan 25, Utrecht (Google Maps)
 • 25607 / ICT support (Medewerker ICT support)
 • Nee
 • Nee
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €145,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Echt iets voor jou?

Je werkt graag met computers, zowel software als hardware. Je vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je kunt zelfstandig werken, je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT.

Vlogs en video's

Na de opleiding

Met een diploma op zak kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een bedrijf of bij een computerwinkel. Op een school als ondersteunend medewerker of als installateur of technisch medewerker elektronica.

Doorleren in het mbo kan ook, bijvoorbeeld op de mbo-opleiding Allround medewerker IT systems and devices, niveau 3.

Feiten & Cijfers
7, 2 Studenttevredenheid
6, 9 Landelijk
88% Doorstroom MBO
63% Landelijk
88% Geslaagden
68% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Bij het maken van een studiekeuze dacht ik vooral aan: wat vind ik nou leuk? Ik kwam toen uit op ICT, want dat is mijn grootste passie.

Robin

MBO Utrecht past bij jou

Bij MBO Utrecht draait het om jou. Bij ons mag je zijn wie je bent en word je gezien. Wij geloven in jou.  

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen: 

 1. Persoonlijke school & betrokken docenten
  Wij zijn een persoonlijke school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten. Zij hebben niet alleen aandacht voor de manier waarop jij leert, maar ook voor wie jij bent als persoon. 
 2. Leuke sfeer in een leuke stad
  Bij MBO Utrecht heeft wel 50 verschillende opleidingen op goed bereikbare locaties. Studenten van verschillende opleidingen komen elkaar tegen en leren van elkaar. Naast studeren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning op school.  
 3. Straks een goed opgeleide professional
  We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Daarom leren wij je meer dan alleen een vak. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten over MBO Utrecht? Kijk dan hier verder voor alle praktische informatie.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. We nodigen je uit voor de kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep en om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

ICT Academie

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

ICT Academie

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events