Bekijk alle opleidingen

Office & Management Support Specialist

Management Support

Ben je iemand die graag van alles regelt en organiseert, samenwerken leuk vindt en het hoofd in allerlei omstandigheden koel houdt? Lijk het je leuk om midden in een organisatie of team te staan en aanspreekpunt te zijn? Dan is de mbo-opleiding Office & Management Support Specialist bij de Academie voor Economie en Ondernemen van MBO Utrecht vast iets voor jou!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  In deze mbo-opleiding office management leer je hoe het is om een projectteam, manager of directeur van een bedrijf of (overheids)organisatie te ondersteunen. Daar komt veel bij kijken en dat leren we je tijdens de opleiding. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het bijhouden van de agenda en het archief, het organiseren van vergaderingen en andere bijeenkomsten, verslaglegging, (project)administratie, het verwerken van (financiële) gegevens en het aanleveren van managementinformatie.

  Voor het onderhouden van interne en externe contacten in je werk leren we je veel over communiceren, ook via website, intranet en social media. Verder word je getraind in extra taken op het gebied van budgetten en financiën, contracten en voorlichting & PR. Bovendien leer je hoe je zelfstandig en nauwkeurig werkt, planningen maakt en prioriteiten stelt.

 • Inhoud en vakken

  Beroeps specifieke vakken
  In beroepsgerichte lessen besteden we aandacht aan onder andere projectadministratie en -organisatie, communiceren, vergaderen, voorlichting & PR. Tijdens het vak Werknemersvaardigheden ontwikkel je ICT-vaardigheden en andere werkzaamheden die de praktijk straks van je verwacht. Bijvoorbeeld reflecteren, feedback geven, jezelf presenteren, adviseren en rapporteren.

  In een virtueel kantoor oefen je skills die je nodig hebt op de werkvloer: je verzorgt onder andere personeelsadministratie, verstuurt e-mails en maakt online afspraken.

  Brede praktijkvakken
  In de eerste helft van het eerste leerjaar halen we tijdens de wekelijkse Praktijkdag de buitenwereld naar binnen! Samen met studenten van andere economische opleidingen leer je meer over verschillende afdelingen van bedrijven en organisaties: Inkoop, Verkoop, Juridisch, Personeelszaken, Communicatie, Financiën enzovoort. Dat doe je bijvoorbeeld door te luisteren naar gastsprekers en je te verdiepen in praktijkgerichte opdrachten.

  Algemene vakken
  De algemene vakken die je volgt zijn Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap.

  Keuzedelen
  De keuzedelen bieden je de mogelijkheid om dieper in een bepaald onderwerp te duiken. Denk bijvoorbeeld aan een keuzedeel Inspelen op innovaties of Juridisch Secretaresse. Zo kun je je nog beter voorbereiden op je toekomstige werk of een vervolgstudie.

  Leerteams
  Je werkt regelmatig in leerteams van zo’n acht studenten per team en krijgt persoonlijke begeleiding van je leerteamcoach.

 • Stagelopen

  In het tweede en derde jaar van jouw opleiding ga je stagelopen. Je gaat dan vier dagen per week naar je stagebedrijf en bent een dag per week op school.

  Je kunt zelf een stageplek zoeken die bij je interesse past. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuis, gemeente, bedrijf, stichting, in de makelaardij of op een notariskantoor. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, want de Office & Management Support Specialist is breed inzetbaar.

 • Niveau 2

  Je start met de mbo-opleiding op niveau 4. Blijkt dit (nog) niet passend? Dan bespreken we graag met jou de mogelijkheid om (eerst) de niveau 2-opleiding Allround Assistant Business Services te doen. Dit is een brede opleiding in de zakelijke dienstverlening.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of mavo
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Je hebt een diploma mbo-niveau 2 of 3
 • Onderwijs- en examenregeling (OER)

  In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding.

Tijdens mijn stage ontdekte ik mijn rol als Office & Management Support Specialist en hoe belangrijk het is dat ik mijn werk goed uitvoer. Elke dag is anders, je bent continu bezig.

Thess

Praktische informatie

duur 2-3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start aug 2024
 • Academie voor Economie en Ondernemen
 • Daltonlaan 300, Utrecht (Google Maps)
 • 25728 / Office & Management Support Specialist
 • Nee
 • Het is mogelijk om deze opleiding in twee jaar af te ronden. In de tweede periode bekijken we samen in welk tempo jij de opleiding gaat volgen: in twee of in drie jaar.
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €470,-
  Leerjaar 2: €200,-
  Leerjaar 3: €240,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden

Echt iets voor jou?

Ben je een zelfstandig, zorgvuldig, oplossingsgericht en proactief organisatietalent? Bewaar je steeds het overzicht, neem je graag verantwoordelijkheid en vind je contact met andere mensen leuk? Ben je goed in talen (Nederlands en Engels) en loop je niet weg voor een beetje stress? Dan past deze opleiding vast bij jou!

5 redenen om voor de opleiding Office & Management Support Specialist te kiezen:

 • We werken in kleine leerteams; hierdoor hebben we veel oog voor jou als student.
 • Deze opleiding biedt een grote kans op werk.
 • Veel nadruk op leren in de praktijk.
 • Je specialiseert je meteen in je opleiding Office Management & Support Specialist.
 • Toch niet helemaal de goede richting gekozen? Dankzij de brede oriëntatie die we je meegeven kun je in het eerste half jaar nog switchen naar een andere opleiding van de Academie voor Economie en Ondernemen.

Vlogs en video's

Na de opleiding

Je kunt op heel veel plekken in het bedrijfsleven en bij de overheid aan de slag, bijvoorbeeld als management- of project assistent. Of begin je eigen onderneming als virtual assistant, waarbij je op afstand je klanten bijstaat.

Doorleren kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld via een opleiding aan een hogeschool. Ook bieden veel organisaties de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen en zo door te groeien tot bijvoorbeeld co-manager, de rechterhand van de projectleider of directeur.

Feiten & Cijfers
60% Geslaagden
70% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

MBO Utrecht past bij jou

Bij MBO Utrecht draait het om jou. Bij ons mag je zijn wie je bent en word je gezien. Wij geloven in jou.  

3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen: 

 1. Persoonlijke school & betrokken docenten
  Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor de manier waarop jij leert, maar ook voor wie jij bent als persoon. 
 2. Leuke sfeer in een leuke stad
  Bij MBO Utrecht heeft wel 50 verschillende opleidingen op goed bereikbare locaties. Studenten van verschillende opleidingen komen elkaar tegen en leren van elkaar. Naast studeren is er ook ruimte voor gezelligheid en ontspanning op school.  
 3. Straks een goed opgeleide professional
  We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Daarom leren wij je meer dan alleen een vak. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan. 

Meer weten over MBO Utrecht? Lees dan meer bij praktische studie informatie. 

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking en het aanmeldproces. We nodigen je uit voor de verplichte kennismakingsactiviteiten en vragen je een Digitaal Doorstroom Dossier aan te maken. De activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

 

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300, Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Volg ons

Je kan ons volgen op de volgende socials

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events