Bekijk alle opleidingen

Pedagogisch medewerker kinderopvang BBL

Wil jij aan de slag in de kinderopvang? Ben je sociaal, geduldig en begeleid je graag kinderen in hun ontwikkeling? En ben jij gemotiveerd om naast je werk een opleiding te volgen? Dan is de bbl-opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang van MBO Utrecht echt iets voor jou. Deze opleiding combineert leren en werken. Je werkt vier dagen in de week bij een leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Daarom heb je om deze opleiding te volgen een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf.

Het eerstvolgende startmoment van deze opleiding is 17 april 2024.  Je kan ook starten in September 2024.

Alle informatie over de opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang BBL vind je op MBO Utrecht Op maat, de website met het volwassenenonderwijs van MBO Utrecht. 

Bekijk de opleiding

Praktische informatie

duur 2 jaar
niveau 3 i
Niveau 3 is de vakopleiding. Je leert hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
leerweg BBL i
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Bij een BBL-opleiding ga je één dag per week naar school en werk je een minimaal aantal vastgestelde uren per week bij een erkend leerbedrijf.
start April '24 / Sep '24
  • Academie voor Kind en Onderwijs
  • Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht (Google Maps)
  • 25696 / Pedagogisch medewerker kinderopvang
  • Nee
  • Ja, individueel maatwerk
  • De kosten voor de opleiding worden in de meeste gevallen betaald door het leerbedrijf waar je werkt. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Opleidingsinformatie downloaden

MBO Utrecht Op Maat volwassenenonderwijs

Wij geloven dat professionals het beste leren als ze de kennis en handelingen direct in praktijk kunnen brengen. Dat vraagt om flexibel, studentgericht onderwijs dat sterk praktijk georiënteerd is. MBO Utrecht Op Maat staat garant voor kwalitatief, uitdagend onderwijs voor professionals dat is afgestemd op de ontwikkelingen en behoeftes op de werkvloer.

Wij bieden cursussen, trainingen en opleidingen die leiden tot een mbo-certificaat of diploma. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij maatwerk opleidingstrajecten om relevante en actuele kennis bij te brengen. Ons onderwijs is flexibel: we kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Helemaal afgestemd op instroomniveau, behoefte en tijd.

Over MBO Utrecht Op Maat

Feiten & Cijfers
7, 2 Studenttevredenheid
6, 8 Landelijk
20% Doorstroom MBO
48% Landelijk
59% Geslaagden
59% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Onderwijs- en examenregeling (OER)

In onze Onderwijs- en examenregeling (OER) vind je informatie over de belangrijkste afspraken van jouw opleiding. Dit document kan je hier bekijken.

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events