Bekijk alle opleidingen

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg BBL

Wil je graag werken met mensen met een beperking? Wil je cliënten ondersteunen met de dagelijkse zorg en hun eigen regie versterken? Meld je dan aan voor de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg van zorgorganisatie Reinaerde en MBO Utrecht Op Maat!

Alle informatie over de opleiding Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg BBL vind je op de website van MBO Utrecht Op maat.

Bekijk de opleiding

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BBL i
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Bij een BBL-opleiding ga je één dag per week naar school en werk je een minimaal aantal vastgestelde uren per week bij een erkend leerbedrijf.
start i.o.m. Reinaerde
  • Academie voor Zorg en Welzijn
  • Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht (Google Maps)
  • 25779 / Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg
  • Nee
  • Ja, individueel maatwerk
  • Het bedrijf waar je werkt betaalt meestal het lesgeld voor de opleiding. Mogelijk komen er kosten voort uit de aanschaf van een laptop en lesmateriaal. Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Opleidingsinformatie downloaden

MBO Utrecht Op Maat volwassenenonderwijs

Wij geloven dat professionals het beste leren als ze de kennis en handelingen direct in praktijk kunnen brengen. Dat vraagt om flexibel, studentgericht onderwijs dat sterk praktijk georiënteerd is. MBO Utrecht Op Maat staat garant voor kwalitatief, uitdagend onderwijs voor professionals dat is afgestemd op de ontwikkelingen en behoeftes op de werkvloer.

Wij bieden cursussen, trainingen en opleidingen die leiden tot een mbo-certificaat of diploma. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij maatwerk opleidingstrajecten om relevante en actuele kennis bij te brengen. Ons onderwijs is flexibel: we kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Helemaal afgestemd op instroomniveau, behoefte en tijd.

Over MBO Utrecht Op Maat

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events