Bekijk alle opleidingen

Verpleegkundige BBL

Ben jij sociaal, stressbestendig, sta je sterk in je schoenen en wil je leren zorgen voor mensen die door ziekte of beperking niet voor zichzelf kunnen zorgen? Wil je graag direct aan de slag in de zorg? Dan is de BBL-opleiding Verpleegkundige bij MBO Utrecht Op Maat iets voor jou! Ons onderwijs is flexibel en op maat, passend bij jouw leervraag. Samen kijken we naar jouw leervraag, je huidige ontwikkelniveau, welke leereenheden je kunt volgen en hoe we die onderwijsroute het best kunnen vormgeven.

Alle informatie over de opleiding Verpleegkunde BBL vind je op de website van MBO Utrecht Op maat.

Meer informatie

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 4 i
Niveau 4 is de middenkaderopleiding. Je leert werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren of om leiding te geven aan een team. Als je deze opleiding afrondt kan je ook verder studeren op het hbo.
leerweg BBL i
BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Bij een BBL-opleiding ga je één dag per week naar school en werk je een minimaal aantal vastgestelde uren per week bij een erkend leerbedrijf.
start In overleg met instelling
 • Academie voor Zorg en Welzijn
 • Hilversum, Utrecht, Houten of Leerdam
 • 25655 / Mbo-Verpleegkundige
 • Nee
 • Ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen. Daarvoor moet je rekening houden met onderstaande kosten (ongeveer):

  Leerjaar 1: €320,-
  Leerjaar 2: €180,-
  Leerjaar 3: €120,-
  Laptop: €500,-

Opleidingsinformatie downloaden
Feiten & Cijfers
6, 9 Studenttevredenheid
6, 7 Landelijk
1% Doorstroom HBO
6% Landelijk
81% Geslaagden
77% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

MBO Utrecht, voor Zorgonderwijs Op Maat

Wil je je verder ontwikkelen als zorgprofessional? Ben je geïnteresseerd in een overstap naar de zorg? Of ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zorgprofessionals in jouw instelling? MBO Utrecht Op Maat is dé aanbieder van zorgonderwijs voor volwassenen in de regio Utrecht. Wij bieden trainingen en bijscholingen, zowel voor de individuele professional als in company voor zorginstellingen. Wij kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Flexibel onderwijs op maat!

MBO Utrecht Op Maat

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

Check snel onze
Open Dagen en Oriëntatieworkshops!

Studiekeuze-events