Bekijk alle opleidingen

Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Vind je het leuk om gasten te helpen, heb je interesse in andere culturen en reis je graag? Meld je dan aan voor de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality bij MBO Utrecht!

De opleiding

 • Wat ga je leren?

  Jij zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen en een goede tijd hebben. Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Wij leren je hoe je gasten ontvangt, wat je moet kunnen om achter de receptie te werken en hoe je klachten afhandelt. Wat je leert kun je direct in de praktijk brengen tijdens de verschillende projecten op school en tijdens de activiteiten die je doet voor Eventlab, ons leerbedrijf. Sommige docenten werken ook in de praktijk, waardoor de lesstof zeer actueel is!

  Een Zelfstandig medewerker travel & hospitality werkt in de sectoren horeca, toerisme en recreatie. Je geeft -mondeling en schriftelijk- informatie en advies, zowel in het Nederlands als in twee moderne vreemde talen, aan klanten en gasten. Daarnaast voer je commerciële activiteiten uit. Je taken bestaan uit de verkoop van producten en diensten aan klanten en gasten. In dit beroep staan de behoeften en vragen van klanten en gasten centraal. Je stelt hen tevreden, binnen de kaders en mogelijkheden van de bedrijfsformule.

 • Inhoud en vakken

 • Stagelopen

  In het eerste en tweede leerjaar is er een afwisselend programma van theorielessen en praktijkgerichte trainingen. Tijdens het tweede en derde leerjaar is er een stageperiode (BPV) gepland. De derdejaars stage staat gepland in het laatste deel van het schooljaar.

 • Vooropleiding en toelating

  Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleiding:

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
  • Diploma mbo niveau 2

Het is hier heel persoonlijk. Dat merk je doordat er echt gekeken wordt naar wat bij mij past. Daarnaast is alles heel duidelijk qua planning en toetsen en weet ik waar ik aan toe bent.

Melanie

Iets voor mij?

Werken in horeca en toerisme betekent vooral werken met mensen. Je bent representatief en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Mensen rekenen op jou! Een opleiding in horeca en toerisme is iets voor jou als je oog hebt voor detail. Je werkt hard en onregelmatige werktijden zijn geen probleem voor jou.

Na de opleiding

Met je diploma op zak kun je aan de slag in de horeca, toerisme of recreatie. Je werkt straks bijvoorbeeld op een camping, een bungalowpark of een groepsaccommodatie. Je kunt ook werken in de sector dagrecreatie. Dan werk je bijvoorbeeld bij een indoor- en outdoorcentrum/sportbedrijf, een attractiepark of een speeltuin.

Doorleren binnen het mbo kan ook. Onze oud-studenten kozen bijvoorbeeld vaak voor de mbo niveau 4 opleiding Leidinggevende leisure & hospitality.

Praktische informatie

duur 3 jaar
niveau 3 i
Niveau 3 is de vakopleiding. Je leert hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren.
leerweg BOL i
BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stage bij een erkend leerbedrijf.
start september 2019
 • Academie voor Horeca en Toerisme
 • Daltonlaan 300 in Utrecht (Google Maps)
 • 25354 / Zelfstandig medewerker leisure & hospitality
 • Nee
 • ja, individueel maatwerk
 • Voor deze opleiding betaal je lesgeld als je op 1 augustus ouder bent dan 18 jaar. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van een laptop en kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Aanmelden en kennismaken

Na je aanmelding start de kennismaking. Jij levert een digitaal doorstroomdossier aan (DDD) en neemt deel aan de kennismakingsactiviteiten waarvoor je wordt uitgenodigd. Die activiteiten zijn bedoeld om jou een nog beter beeld te geven van de opleiding en het beroep. En om te kijken of de opleiding past bij wat jij wil, kan en leuk vindt.

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Daltonlaan 300
Utrecht

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie
Feiten & Cijfers
6, 5 Studenttevredenheid
7, 2 Landelijk
62% Doorstroom MBO
49% Landelijk
79% Geslaagden
64% Landelijk
Kans op werk
Landelijk
download studie in cijfers

Volg ons

Blijf op de hoogte via onze social kanalen

Heb je een vraag?

Wil jij je aanmelden?

Is dit de opleiding voor jou?
Meld je dan nu aan:

Aanmelden

Kijken op school?

MBO Utrecht organiseert regelmatig
Open Dagen en andere studiekeuze events.

Houd mij op de hoogte