Bekijk ons aanbod

Werkbegeleiding

Leer hoe je jouw kennis en deskundigheid inzet bij het begeleiden van leerlingen, stagiaires en collega's

bekijk alle details opleidingsinformatie downloaden

Wil je jouw kennis en deskundigheid binnen jouw vakgebied delen door het begeleiden van leerlingen, stagiaires en nieuwe collega’s? Met een op maat gemaakte training werkbegeleiding krijg jij de extra hulpmiddelen en kennis om deze vaardigheden goed uit te voeren. 

Over de training

Een werkbegeleider is verantwoordelijk voor het begeleiden van de leerling-werknemers en stagiaires tijdens hun leer-werkproces. Het kan voorkomen dat de competenties die van jou als werkbegeleider wordt verwacht niet de competenties zijn die je automatisch hebt. Denk bijvoorbeeld aan specifieke organisatorische, didactische en begeleidende competenties. Door gerichte scholing krijgen je extra hulpmiddelen en meer kennis om deze vaardigheden adequaat uit te voeren. Op basis van jouw organisatievraag gaan we aan de slag! 

 • Wat ga je leren?

  De opleidingsduur is afhankelijk van jouw wensen en behoeften, of die van jullie zorgorganisatie. Tijdens de lesdagen krijg je opdrachten mee om uit te voeren in de praktijk. 

 • Inhoud en vakken

  De training werkbegeleiding geven we inhoud op basis van jouw organisatievraag. 

 • Resultaat

  De training wordt bij voldoende resultaat en aanwezigheid afgesloten met een bewijs van deelname. 

 • Vooropleiding en toelating 

  Voorwaarde van het volgen van deze training is een diploma:

  • Helpende 
  • Verzorgende IG 
  • Verpleegkundige 

Waarom een training?

Deze training werkbegeleiding volg je omdat je graag je kennis en deskundigheid binnen jouw vakgebied wilt delen door het begeleiden van leerlingen, stagiaires en nieuwe collega’s. 

Na deze training

Door het volgen van de training werkbegeleiding ben je als werkbegeleider in staat om leerlingen, stagiaires en nieuwe collega’s te begeleiden volgens de wensen van de organisatie. 

Maatwerkoplossingen voor organisaties en groepen

Hannie van Beers, adviseur Leven Lang OntwikkelenHeeft jouw organisatie specifieke opleidingswensen? MBO Utrecht Op Maat biedt flexibele oplossingen voor wat jij nodig hebt. Samen met jou stemmen we af welke onderwijs nodig is om de actuele scholings- en ontwikkelvragen op de werkvloer te beantwoorden.

Onze adviseur Leven Lang Ontwikkelen helpt je graag met advies over een incompany traject of een offerte op maat. Neem telefonisch contact op via 06-15313970 of laat je gegevens achter.

Vul het contactformulier in

Praktische informatie

duur 2 dagdelen
niveau 2, 3, 4
vorm training
start In overleg
 • Academie voor Zorg en Welzijn
 • In overleg
 • Werkbegeleiding
 • bewijs van deelname
 • Nee
 • Kosten voor individueel traject of traject voor een groep verschillen. Neem contact met ons op.

Opleidingsinformatie downloaden

Over MBO Utrecht Op Maat

MBO Utrecht Op Maat is de aanbieder van zorgonderwijs op maat. Voor de zorgprofessional die zich verder wil ontwikkelen. Voor de herintreder die kennis en vaardigheden wil opfrissen. Voor de zij-instromer die zich in het vak wil bekwamen. En voor de zorgorganisatie die personeel op basis van de eigen zorgvraag wil scholen. Wij bieden trainingen, bijscholing, leereenheden, keuzedelen en BBL-opleidingen in de zorg. Passend bij jouw instroomniveau, behoefte en tijd. 

Deelname

De training werkbegeleiding gaat door bij voldoende aanmeldingen. Het maximale aantal deelnemers is 24, minimale aantal deelnemers 12. 

“Samen zoeken naar wat past voor een individuele zorgprofessional of zorginstelling is fantastisch. Er is zoveel mogelijk!”

Anneke Klinkhamer, loopbaanadviseur

Vijf redenen om voor Op Maat te kiezen

 1. We bieden persoonlijk onderwijs, passend bij de leer- en ontwikkelbehoefte van de zorgprofessional 
 2. We zijn flexibel en kunnen goed meebewegen met acute zorgvragen die om bijscholing vragen 
 3. Al meer dan veertig jaar opleider in de zorg 
 4. Leren op de werkplek of op goed bereikbare locaties in Utrecht en Hilversum 
 5. Les van ervaren zorg professionals uit de praktijk 

“Het is mooi om onderdeel te zijn van een team op een kleinschalige school. Dit uit zich vooral in de persoonlijke aandacht die er is voor studenten. Iets wat ik ook zelf iedere dag probeer waar te maken.”

Ellen Beringen, officemanager

MBO Utrecht, voor Zorgonderwijs Op Maat

Wil je je verder ontwikkelen als zorgprofessional? Ben je geïnteresseerd in een overstap naar de zorg? Of ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zorgprofessionals in jouw instelling? MBO Utrecht Op Maat is dé aanbieder van zorgonderwijs voor volwassenen in de regio Utrecht. Wij bieden trainingen en bijscholingen, zowel voor de individuele professional als in company voor zorginstellingen. Wij kijken altijd naar de leerbehoefte van de professionals en zorgen dat de ontwikkelingsroute daarbij past en op het juiste moment komt. Flexibel onderwijs op maat!

“We starten iedere aanmelding met een intakegesprek waarin de vraag of leerbehoefte wordt verkend. Daarna volgt een leer-ontwikkel advies of een samenwerking. Deze manier van maatwerk zorgt voor motivatie en leerplezier!“

Maaike de Bruin, teamleider