Pimp your future 2014

Van 13 oktober t/m 16 oktober 2014 organiseerde MBO Utrecht in samenwerking met CNV Vakmensen voor de studenten van de Academie voor Techniek de themaweek ‘Pimp your future’. Tijdens deze themaweek vonden er workshops plaats waarmee de studenten de kans op een interessante stageplaats, en later op een baan, kunnen vergroten. Het was een geslaagde week met interessante workshops, gastlessen door bedrijven en oud-studenten, een boeiende spreker (van het boek ‘De slechtste ondernemer ooit’) en een knallende finale met optredens en met o.a. de wethouder van Onderwijs.

Een bijdrage leveren
Begin januari hebben de Federatie Christelijk MBO en CNV Vakmensen aangegeven een bijdrage te willen leveren aan het oplossen van het probleem van de jeugdwerkeloosheid door het organiseren van ontmoetingen tussen het regionale bedrijfsleven en studenten en het organiseren van workshops. MBO Utrecht heeft samen met het CNV het idee verder uitgewerkt in de themaweek ‘Pimp your future’. Aan deze pilot namen 190 studenten van de Academie voor Techniek deel.

Opzet Pimp your Future
De themaweek ‘Pimp your future’ begon met een centrale opening op maandagochtend. Tijdens de opening werd de opdracht toegelicht: iedere student wordt uitgedaagd om een elevator pitch te maken waarmee hij of zij zichzelf kort & bondig kan presenteren aan een organisatie. Op donderdagochtend, de laatste dag van de themaweek, mochten de groepen elk één student uit hun eigen groep kiezen die mocht pitchen voor een jury. De ‘pitches’ vonden plaats tijdens een centrale afsluiting. Gedurende de week kregen de studenten workshops in het maken van een goede pitch, over solliciteren en gaven bedrijven en oud-studenten gastlessen.

Finale
De jury bestond uit de Voorzitter van College van Bestuur van MBO Utrecht (Adri van der Wind), de vice-voorzitter van het CNV Vakmensen (Piet Fortuin), Wethouder Onderwijs (Jeroen Kreijkamp) en een Servicemanager van Heijmans (Dimitri Tsolakidis). De acht finalisten kregen een professionele video van hun eigen pitch die ze kunnen gebruik bij solliciteren (naar een stageplaats of baan). De uiteindelijke winnaar was Bente van der Bijl. Bekijk hier de winnende pitch van Bente van der Bijl.

Bekijk hier de video van deze geslaagde week.