Pimp your future 2016

“Maakt een groot talent, een gigantisch netwerk of schatrijke ouders je gelukkig? Nee! Succesvolle mensen komen in actie en doen dingen die ze leuk vinden. Stap uit je comfortzone, want dat brengt je dichter bij je dromen en geluk,” zei Thijs Lindhout van: De 100% Thijs show! Studenten van de Utrechtse Zorgacademie luisterden op vrijdag 3 juni gefascineerd naar zijn optreden bij Pimp Your Future.

Trends en ontwikkelingen
Volgens docent/onderwijsontwikkelaar Astrid Schat (opleiding Verpleegkunde niveau 4/BOL) zijn de twee dagen opgezet om te leren over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de zorg: “ons doel is dat onze tweede- en derdejaars meer kansen als verpleegkundige ontdekken bij een verpleeghuis, verzorgingshuis en thuiszorg (de VVT-sector)  en zien dat er meer is dan de algemene gezondheidszorg.”

Verkeerd beeld
Astrid Schat: “het lijkt alsof studenten onvoldoende op de hoogte zijn van de echte praktijk. Ondanks dat wij bij de opleiding veel ingaan op de VVT-sector en de studenten daar de meeste stages lopen, is het beeld hierover hetzelfde gebleven. Terwijl de vraag naar zorg stijgt en de zorgvraag steeds ingewikkelder wordt. Er is de komende jaren een grote verschuiving in de zorg van het ziekenhuis naar de thuiszorg en het verpleeghuis. Daar moet je jongeren goed op voorbereiden.”

Creatieve workshops
Robert Leeftink (College van Bestuur van MBO Utrecht) gaf op 2 juni de aftrap van het tweedaagse programma. Na een lezing van hoogleraar Marieke Schuurmans (Verplegingswetenschap UMC Utrecht) over de (ouderen)zorg deden studenten mee aan een creatieve workshop (storytelling, rappen of graffiti). Een student van de Utrechtse Dansacademie, een student van de Herman Brood Academie en een student van de Event Academie werkten hier aan mee ter ondersteuning.

Mobile Pitch CNV
Op 3 juni verzorgde het CNV de workshops ‘Mobile Pitch’ en ‘Je toekomst de Baas’. Studenten werkten voor een tweede keer in de creatieve workshops aan hun eindopdracht. Het optreden van Thijs Lindhout was een inspirerende afsluiting. Daarna legde de studenten de laatste hand aan hun eindopdracht. Het leverde mooie eindproducten op, zoals vijf graffitti’s, een lipdub, een dans, podcasts, een rap en een fotoreportage.

Bekijk hier de compilatievideo van Pimp your future op de Utrechtse Zorgacademie