Bram Wiegers, MBO Utrecht Uitblinker 2015

Even voorstellen: Bram Wiegers van de Academie voor Welzijn

Bram Wiegers (22) is derdejaars student Onderwijs Assistent aan de Academie voor Welzijn. Bram volgt deze opleiding omdat hij het leuk vindt om met kinderen te werken en omdat hij dit ook goed kan. Bram is genomineerd door zijn docenten. Hij heeft 3 maanden in Afrika gewerkt voor zijn stage. Daar heeft hij ontzettend veel gedaan. “Toen ik weer terug kwam heb ik alles weer opgepakt en haalde ik goede cijfers. In het eerste en het tweede jaar op school ging het slecht. Nu gaat het hartstikke goed!” Hierom denkt hij dat dat hij de Uitblinker van MBO Utrecht moet worden.

Als hij zichzelf moet beschrijven dan zijn het de woorden behulpzaam, betrouwbaar en Prettig in Omgang. “Ik ben bereid om voor anderen iets te doen, ik kom mijn afspraken na en mensen kunnen van mij op aan.”

Bram is van plan om door te studeren. “Ik wil nog Pedagogiek studeren en in de toekomst mensen, vooral jeugd, met maatschappelijke problemen helpen. Vooral problemen in de samenleving verbeteren. Dit zie ik mezelf doen over 10 jaar.”

Wat Bram verwacht uit het Uitblinker zijn te halen? “Ik verwacht dat ik gewoon goed mijn best blijf doen. Nu kan ik mij ook ergens volledig voor in zetten.”