Kennismakingsactiviteiten

Jij hebt je aangemeld voor een opleiding bij MBO Utrecht, leuk! Voordat we je kunnen plaatsen op de opleiding van jouw keuze moet je eerste een aantal kennismakingsactiviteiten doorlopen. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat jij een opleiding kiest die echt bij je past.

De kennismakingsgesprekken verschillen per opleiding. Bij sommige opleidingen maak je thuis een talentscan en vul je een extra vragenlijst in. Bij andere opleidingen volg je een proefles online of op school. Als je de kennismakingsactiviteiten succesvol hebt doorlopen, nodigen wij je uit voor een plaatsingsdag. In het overzicht hieronder kun je per opleiding vinden welke kennismakingsactiviteiten er zijn.

Let op: in verband met het coronavirus vinden op dit moment alle kennismakingsactiviteiten online plaats. 

 • Dans

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in en je krijgt van ons een vragenlijst toegestuurd die je in moet vullen. We nodigen je uit voor een talentscan bij ons op school. Daarna volgt de intake met ene auditie bij ons op school. Dit is de eerste kennismaking met jou en onze docenten. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan heb je tijdens je auditiedag een plusgesprek.

 • Entree

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om je DDD in te vullen. Dit moet je samen met je mentor doen. Daarna nodigen wij je uit voor een informatiebijeenkomst bij ons op school, daar vertellen we je meer over de Entree-opleiding. Als laatste heb je nog een individuele kennismaking met een SLB’er (docent) van de Entree-opleiding.

 • Evenementen

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. Je krijgt van ons een beroepsbeeldentest die je (thuis) moet doen, daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek in.

 • Financieel

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. Je krijgt van ons een beroepsbeeldentest die je (thuis) moet doen, daarna wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan heb je na de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek.

 • Handel (niveau 2 en 3)

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. Je krijgt van ons een beroepsbeeldentest die je (thuis) moet doen, daarna wordt uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan heb je tijdens de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek.

 • Handel (niveau 4)

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om samen met je mentor je DDD in te vullen. Heb je dat afgerond? Dan nodigen wij je uit om langs te komen op school om een talentscan te maken. Deze test geeft MBO Utrecht inzicht in jouw competenties en persoonlijkheid. Daarna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan heb je tijdens de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek.

 • Horeca & Toerisme

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om samen met je mentor je DDD in te vullen. Heb je dat afgerond? Dan nodigen wij je uit om langs te komen op school om een talentscan te maken. Deze test geeft MBO Utrecht inzicht in jouw competenties en persoonlijkheid. Daarna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek in.

 • ICT (niveau 2)

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in, en van ons krijg je een beroepsbeeldentest die je (thuis) moet maken. Daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in.

 • ICT (niveau 3 en 4)

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. Van ons krijg je een beroepsbeeldentest en een ICT opdracht die je moet doen. Daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Als je bij je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in met twee instroomprofessionals.

 • Juridisch

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in en je krijgt van ons beroepsbeeldentest die je moet doen. Ook gaan we je vragen een van onze oriëntatiemiddagen te volgen om een beter beeld te krijgen van de opleiding die jij hebt gekozen en we nodigen je uit om langs te komen op school voor een talentscan. Deze test geeft MBO Utrecht inzicht in jouw competenties en persoonlijkheid. Daarna word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in.

 • Marketing & Communicatie

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om samen met je mentor je DDD in te vullen. Daarna nodigen wij je uit om op school langs te komen voor een talentscan. Deze test geeft MBO Utrecht inzicht in jouw competenties en persoonlijkheid. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in.

 • Sport

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. Je krijgt van ons een beroepsbeeldentest die je (thuis) moet doen, daarna nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek in.

 • Techniek

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in en doe je een beroepsbeeldentest. Daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in.

 • Welzijn

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om een aantal thuisopdrachten te doen. Samen met je mentor vul je je DDD in. We vragen je een beroepsbeeldentest te doen en je krijgt nog een thuisopdracht. Daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de kennismakingsbijeenkomst nog een plusgesprek in.

 • Zorg

  Nadat je je hebt aangemeld, vragen wij je om samen met je mentor je DDD in te vullen. Daarna nodigen wij je uit om bij ons op school langs te komen voor een talentscan. Deze test geeft MBO Utrecht inzicht in jouw competenties en persoonlijkheid. Als je tijdens je aanmelding hebt aangegeven dat je extra begeleiding nodig hebt, dan plannen we na de het kennismakingsgesprek nog een plusgesprek in.