iBPV en internationalisering

Bij sommige opleidingen kun je een deel van je stage in het buitenland doen. Dit heet iBPV (internationale beroepspraktijkvorming). Een stage in het buitenland is uitdagend en vaak ook een heel erg leerzame ervaring. Om in aanmerking te komen voor iBPV is een aantal extra voorwaarden. Wat deze voorwaarden zijn, kun je vragen bij je opleiding.

Stagelopen in het buitenland is duur door de reis- en verblijfkosten. Gelukkig zijn er verschillende beurzen waar je gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld een Erasmus+-beurs. Het aantal Erasmus+-beurzen is trouwens niet groot.

Vraag ook jouw BPV-consulent naar de mogelijkheden voor jouw opleiding!

Internationalisering
Ga je op een studiereis met je opleiding? Ook daar kan je van Erasmus+ geld voor krijgen. Mocht dit een mogelijkheid zijn, dan zal je dit van je docent horen.

Heb jij een buitenlandplan buiten je opleiding om? Zoals een vrijwillige stage, vrijwilligerswerk of een cursus. Bij de landelijke VSB-beurs MBO kun je kans maken op een buitenlandbeurs van maximaal € 4000,-. Voor meer informatie zie, vraag jouw BPV-consulent of mentor naar de mogelijkheden.

NB: MBO Utrecht wil graag een veilige leer- en werkomgeving voor alle studenten, ook in het buitenland. Als dit niet aan de orde kan zijn, zal de school de buitenlandse stage niet ondersteunen. Dit geldt voor landen die op de kaart van het ministerie van Buitenlandse Zaken oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (niet reizen) gekleurd zijn; in deze landen kan geen stage gelopen worden.

Kijk hier voor de actuele informatie over reisadviezen per land.

Nieuwsgierig naar ervaringen van anderen?