Projectbureau MBO Utrecht brengt bedrijven en studenten samen

“MBO U-Match is een uniek projectbureau dat voor bedrijven en studenten van zeer grote waarde zal zijn.” Zo start Renda Verbecke, teammanager op MBO Utrecht, haar verhaal. In september opent de Academie voor Economie en Ondernemen en de MHBO Academie projectbureau MBO U-Match. Vanaf deze week kunnen organisaties zich aanmelden, zodat zij in september een enthousiaste student kunnen inzetten.

MBO U-Match geeft vorm aan de wens van de leerling om meer ervaring op te doen in het bedrijfsleven. De studenten moeten meer naar school en lopen minder stage. “Studenten geven aan dat zij het meeste leren op de werkvloer,” aldus Renda Verbecke. “Daarom hebben we dit idee bedacht: de studenten werken per schooljaar aan één project van ongeveer 30 uur.” Zij benadrukt dat het absoluut los staat van de stage. “Het gaat puur om de werkervaring!”

Voor opdrachtgevers is dit interessant, want goed personeel is schaars en duur. De student helpt mee op een afdeling en neemt veel werk uit handen. Op deze manier kan hij meekijken op een echte werkvloer en leert hij hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. “Voor een bedrijf is MBO U-Match een mooi middel om jongeren te laten kennismaken met hun organisatie,” zegt de teammanager. Ze vervolgt: “er wordt een basis gelegd voor de carrière van een jong mens. Het is toch prachtig om daar een bijdrage aan te leveren?”

Wilt u zich aanmelden bij MBO U-Match of wilt u meer informatie over de mogelijkheden om studenten in te zetten? Neem vrijblijvend contact op met Marlies van Maanen, Projectleider van MBO U-Match, via telefoonnummer 06 – 25 00 95 23 of per e-mail via umatch@mboutrecht.nl.  Of neem een kijkje op de website van MBO U-Match.

mbo u-match

 

Deel deze pagina: