Rita is Talent van de Maand juli

Rita Gowrising is gekozen tot Talent van de Maand juli 2018. Dat nieuws vertelde Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) op dinsdag 3 juli. De feestelijke uitreiking was bij de Entree-opleiding van MBO Utrecht bij het WijkLeerbedrijf IJsselstein.

Het was tot het laatste moment een verrassing wie de prijs kreeg. De les burgerschap in leslokaal De Zonnebloem werd speciaal onderbroken om het nieuwe Talent van de Maand juli bekend te maken. Dat gebeurde bij Axion Continu, locatie Marieënstein op de Benschopperweg 14 in IJsselstein.

“Wat een verrassing! Dit is de eerste keer dat ik op school een prijs krijg,”zegt de 56-jarige student uit IJsselstein die veel leuke reacties van klasgenoten kreeg.

Bijzonder

“MBO Utrecht heeft een excellentieprogramma. Elke maand kijken we elke maand welke student/ klas op niveau 1 en 2 bijzonder is. Bij MBO Utrecht vinden we het belangrijk dat je tijdens je opleiding boven jouw en andermans verwachtingen uitstijgt. Iedereen kan excellent zijn, maar je hebt elkaar nodig om het beste van jezelf te geven. Ons nieuwe Talent van de Maand juli is bereid om alle werkzaamheden uit te voeren, geen vraag is haar teveel. Ze is altijd op tijd bij haar afspraken en ze is vrolijk, oprecht en betrouwbaar. Rita is een voorbeeld voor anderen,”zei Margreet Rookmaker. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Ook was er voor de hele klas een plak cake, een ijsje, koffie, thee en fris.

Elkaar helpen

Het Nieuwe Talent van de Maand koos eerder bewust voor de Entree-opleiding bij het WijkLeerbedrijf IJsselstein, omdat ze graag met ouderen wil werken. “Deze studie is leuk en ik wil hier graag mee verder. Ik heb mijn vader verzorgd toen het nodig was. Ik vind het belangrijk om ouderen te helpen en ze te begeleiden. Je kunt zo veel voor hen doen, bijvoorbeeld als ze verdrietig zijn of als ze praktische hulp nodig hebben. Ik kook, strijk of doe een boodschap. Op maandag zing ik als vrijwilliger bij Ewoud en dat doe ik al vier jaar met veel plezier. Ik hoop dat ik in februari 2019 met mijn opleiding klaar ben. Daarna wil ik kijken of ik met de niveau 2-opleiding door wil gaan. Ik heb vroeger via een uitzendbureau in een ouderen verzorgingstehuis gewerkt. Toen vond ik dit werk al leuk. Maar met vijf jonge kinderen kon ik geen studie en werk tegelijk doen. Nu is dat wel mogelijk,”zegt het nieuwe Talent van de Maand.

Warmte

“Wij zijn heel erg trots op het feit dat Rita gekozen is tot Talent van de Maand juli. Zij blinkt uit in haar werk bij Axion Continu, locatie Marieënstein en bij Vecht en IJssel, locatie Ewout uit. Ook straalt ze warmte uit naar de cliënten. Als ze klaar is met de Entree-opleiding (niveau 1) en haar diploma heeft gehaald, wil Rita in de zorg werken. Dat lijkt ons een prima idee,”zegt Jeroen Clignett, Studie Loopbaan Begeleider.

 

Deel deze pagina: