Rosa Lens in de top-10 van Uitblinkers mbo

Gisteravond om 23.59 uur precies kon er voor het laatst gestemd worden op de 47 mbo Uitblinkers van 2014. Het was een zinderende eindstrijd met fantastisch resultaat: Rosa Lens, de Uitblinker van de Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht is in de top-10 geëindigd!

Dit betekent dat Rosa in gesprek mag met de jury om hen te overtuigen van haar motivatie om gehandicapte kinderen te laten genieten van dans. De jury selecteert n.a.v. de gesprekken drie studenten die samen met de houder van de Wildcard strijden om de ambassadeurs titel ‘Landelijke Uitblinker mbo 2014’. De uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Uitblinkersgala dat op 9 oktober plaatsvindt bekend gemaakt.

De winnaar is een jaar lang ambassadeur  van het mbo. Dit betekent dat hij of zij het komende schooljaar een aantal keer het beroepsonderwijs vertegenwoordigt. Daarnaast ontvangt de winnaar een award en een geldprijs van €2500,-. Dit bedrag mag uitgegeven worden aan persoonlijke ontwikkeling.

Rosa vindt het een eer om in de Top-10 te staan: “De afgelopen weken hebben veel mensen mij geholpen om stemmen te winnen, zo ben ik samen met mijn moeder gaan flyeren in de buurt”, aldus Rosa. Op de vraag hoe Rosa zich gaat voorbereiden op het gesprek met de jury vertelt Rosa lachend: “Ik vertel ze over mijn passie voor dans en mijn doorzettingsvermogen hierin goed te worden. Het is best spannend om hierover met de jury in gesprek te gaan. Misschien oefen ik het gesprek van te voren thuis met mijn vader, dan ben ik extra goed voorbereid. Ik heb er veel zin in!”

Bekijk de motivatie van Rosa en de video waarin je haar beter leer kennen.

Bekijk de lijst met kanshebbers op de website van Dit is mbo.

Rosa27_1

Deel deze pagina: