Sandra Donker, MBO Utrecht Uitblinker 2016

MBO Utrecht heeft Sandra Donker dit jaar uitgeroepen tot MBO Utrecht uitblinker van 2016. Sandra zit in het vierde jaar van de opleiding Middenkader Engineering bij de Academie voor Techniek en loopt op dit moment stage bij Van der Vegt in Bleskensgraaf.

Sandra’s stage in het beroepenveld
De 20-jarige student uit Papendrecht is werkzaam als tekenaar bij Van der Vegt en vindt het gaaf om iets vanaf het ontwerp te zien groeien. Van der Vegt maakt alles wat met staal te maken heeft. Van staalconstructies tot hekwerken en stalen puien. Hierbij vindt Sandra het erg leuk dat ieder project anders is. Tijdens het werken aan deze projecten denkt ze niet in problemen, maar in oplossingen.

Een echte uitblinkerUitblinker MBO Utrecht, Sandra donker, Uitblinker 2016, Academie voor Techniek
Sandra heeft zich voorgenomen om bij de Uitblinkerscampagne vooral zichzelf te blijven. “Op mijn stage zijn ze in ieder geval enthousiast. Ik wil na mijn eindexamen dan ook zoveel mogelijk werkervaring bij Van der Vegt op doen. Daar kan ik de kennis van mijn opleiding in de praktijk brengen en vergroten.” In haar eindexamenjaar was Sandra Donker projectleider voor haar klas ook bij het examen project. De studenten bouwden met elkaar een pasteuriseer installatie voor in een fabriek.” Ik vond het vooral een uitdaging om dat met elf man te doen. Dat lukt alleen als je onderling goed communiceert. Gelukkig weet ik nu dat ik kan leidinggeven en het lukt om anderen te motiveren. Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.,” zegt de nieuwe Uitblinker.