Sfeer proeven tijdens een oriëntatiedag

Twijfel je nog over een opleiding? Dan is een oriëntatiedag een goede manier om erachter te komen of een studie echt bij je past. Vorige week stelden onze academies hun deuren open voor scholieren die graag een dagje willen meelopen. Wij volgden de oriëntatiedag van de ICT Academie en de Sportacademie Utrecht.
Docent Elektrotechniek Kor Raven beantwoordt die middag alle vragen over de ICT-opleidingen op niveau 2, 3 en 4. “Dit is een mooie kans om te kijken of ICT beheerder/netwerk- en mediabeheerder iets voor je is. ICT is zeker meer dan alleen computerspelletjes. Het is belangrijk dat je automatisering leuk vindt en dat je het fijn vindt om mensen op de computer te helpen. Tijdens een oriëntatiedag kun je ook al je vragen stellen over de stage, de laptop, de kosten van de opleiding, boeken en de intake,” zegt de docent.

Sleutelen
Na een korte presentatie was het tijd om in actie te komen. De scholieren mochten een paar oude computers uit elkaar halen en er in groepjes aan sleutelen. Daarna hielden ze een korte presentatie over hun ervaringen. Ook kreeg de groep een korte rondleiding door de school op de Columbuslaan.

Sportacademie Utrecht
Op de Sportacademie Utrecht kregen studenten een rondleiding door het gebouw en was er tijd om zelf aan de slag te gaan. Docent Tom Meijer begon met een korte presentatie over alle studies. Daarna deelde hij een opdracht uit, het maken van een wedstrijdschema. “Dat is een van de dingen die je mag doen als je later in de sportwereld wilt werken.”

Meld je aan voor een oriëntatiedag
“Het leuke vandaag is dat je in een paar uur tijd de sfeer proeft. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen. De groep was enthousiast en iedereen had er duidelijk zin in” zegt Tom Meijer. Wil jij ook graag een keer een oriëntatiedag volgen? Meld je dan aan voor 14 maart of 5 & 6 april.

MBO-Utrecht-231116-102

 

Deel deze pagina: