Skills Hero Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie door naar de nationale finale

Nelleke Elskamp van de Utrechtse Zorgacademie doet in maart 2016 mee aan de nationale finale van Skills Heroes voor het vak Verpleegkunde. De 21-jarige studente uit Zeist eindigde op donderdag 10 december als finalist bij de kwalificatieronde in Arnhem.

Samen met vijf andere mbo-studenten strijdt ze op 17, 18 en 19 maart 2016 om de eretitel ‘nationaal kampioen’. De vakwedstrijd wordt gehouden in de Rai in Amsterdam.

Skills Heroes The Finals
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers in alle richtingen, leerjaren en niveaus. De winnaar wordt uitgeroepen tot de beste vakman/vrouw van Nederland. Tijdens ‘Skills Heroes The Finals’ gaan zo’n 200 finalisten drie dagen lang de strijd met elkaar aan. De winnaars van de vakrichtingen kunnen zich kwalificeren voor deelname aan EuroSkills 2016 van 1 t/m 3 december 2016 in het Zweedse Gotenburg. Skills Heroes bestaat uit drie etappes: een voorronde op school, daarna kwalificatierondes en tot slot de nationale finale in Amsterdam. De vakwedstrijd verpleegkunde is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten leerling- verpleegkundigen op niveau 4.

Supertrots bij de Utrechtse Zorgacademie
De kwalificatieronde van Nelleke Elskamp was live te volgen op internet. Daardoor konden haar klas en een aantal docenten op de Australiëlaan 25 alles tot in detail bekijken. Uiteraard leeft iedereen enorm met hun Nelleke mee. “We zijn allemaal supertrots en blij, want ze verdient deze overwinning. Ze heeft zo haar best gedaan en bleef de hele tijd rustig. Volgens de jury blonk ze uit in de communicatie met de patiënt. Ze had vooraf goed geluisterd naar de praktische tips van haar moeder die wijkverpleegkundige is. Wij gaan de komende tijd op school extra oefenen om haar zo goed mogelijk op de landelijke finale voor te bereiden,”zegt docent en SLB’er Lianne Muis (Studie Loopbaan Begeleider) van de Utrechtse Zorgacademie.

Bijspijkeren
Nelleke Elskamp kijkt terug op een geweldige ervaring. “De kwalificatieronde van Skills Heroes was superleuk, leerzaam en viel reuze mee. Ik vond het vooral een mooie kans om mezelf in de praktijk te toetsen. Waar sta ik nu als verpleegkundige in opleiding? Hoe functioneer ik met een patiënt in een onverwachte situatie? Dat stuk communicatie is zo belangrijk. Ik ben benieuwd welke cases we tijdens de nationale finale krijgen.” De student gaat zich de komende weken in ieder geval grondig voorbereiden.“Misschien kan ik een paar extra workshops volgen bij mijn stageleerbedrijf, het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daarnaast wil ik op school mijn theoriekennis bijspijkeren,”zegt de studente.

Skills Heroes kwalificaties Nelleke MBO Utrecht

Deel deze pagina: