Laptop eisen opleidingen Herman Brood Academie

Dit zijn de specificaties voor schooljaar 2019-2020.

Voor alle opleidingen geldt dat je MS Office (Windows en\of Mac) kunt installeren via het Office365 account dat via school wordt aangeboden. Meer informatie hierover kan je lezen op de licentiepagina.

Voor de opleidingen Artiest Popmuziek en Podium/Studiotechniek raden wij de aanschaf van een MacBook aan. Voor de opleiding Management Popmuziek is ook een reguliere laptop voldoende.

Apple heeft al jaren een sterke positie in de creatieve beroepssector. Denk hierbij aan grafische bewerkingen, en vooral audio- en videotoepassingen. In principe voldoet elk type MacBook Pro dat nu verkrijgbaar is voor onderwijsdoeleinden. Gezien de beperkte opslagruimte en het ontbreken van een firewire aansluiting raden wij de MacBook Air echter af.

Voor alle studenten, die aan de slag willen gaan met audiosoftware als Logic, Ableton of Pro Tools e.d. is extra werkgeheugen een goede investering omdat je in je toekomstige beroepspraktijk steeds meer vermogen van je laptop nodig zult hebben. Dat geldt met name voor studenten in de disciplines Beat Creator, Dance Composing en de studenten Podium/Studiotechniek, die zich in studiotechniek willen specialiseren.

Mac:

MacBook, vanaf Intel® Core i5 processor,
met ruim werkgeheugen (minstens 8 GB)
USB-poort of verloop voor iLok 2 autorisatie

Windows:

64 bit Windows vanaf Intel® Core i5 processor
met ruim werkgeheugen (minstens 8 GB) .
USB-poort of verloop voor iLok 2 autorisatie

Hardware

Wij adviseren geen leveranciers, maar bij verschillende winkels is het mogelijk om korting te krijgen op Mac Books als je student bent van MBO Utrecht.

MBO Utrecht is niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan jou laptop. Wij raden je met klem aan een verzekering voor je laptop af te sluiten; let goed op de voorwaarden in de polis.

Iedere student heeft een kluisje tot zijn beschikking waar hij/zij de laptop veilig kan opbergen.