Laptop eisen opleidingen Herman Brood Academie

Dit zijn de specificaties voor schooljaar 2022/2023

Voor alle opleidingen geldt dat je MS Office (Windows en\of Mac) kunt installeren via het Office365 account dat via school wordt aangeboden. Meer informatie hierover kan je lezen op de licentiepagina.

Voor de opleidingen Artiest Popmuziek  raden wij de aanschaf van een MacBook aan.

Voor de opleidingen Podium-/studiotechniek  raden wij de aanschaf van een MacBook of Windows-laptop aan. Let wel op voldoende processorkracht en geheugen. (Zie onder)

Voor de opleiding Music Industry Professional is ook een reguliere laptop voldoende.

Apple heeft al jaren een sterke positie in de creatieve beroepssector. Denk hierbij aan grafische bewerkingen, en vooral audio- en videotoepassingen. In principe voldoet elk type MacBook Pro dat nu verkrijgbaar is voor onderwijsdoeleinden.

MacBook

  • vanaf Intel® Core i5 processor,
  • met ruim werkgeheugen (minstens 8 GB)
  • Minimaal 500GB harde schijf (bij voorkeur SSD)
  • USB-poort of verloop voor iLok 2 autorisatie

Windows

  • 64 bit Windows (versie 10 of 11) vanaf Intel® Core i5 processor
  • met ruim werkgeheugen (minstens 16 GB)
  • Minimaal 100GB harde schijf (bij voorkeur SSD)
  • USB-poort of verloop voor iLok 2 autorisatie

In verband met het onderwijs dat wellicht deels thuis plaatsvindt, is het noodzakelijk dat de laptop beschikt over een webcam of dat je een losse webcam aanschaft.

Campusshop
Op de Campusshop kun je je laptop bestellen. Je hoeft hier niet te bestellen, maar het is wel handig. Wanneer je MBO Utrecht selecteert, zie je namelijk in één oogopslag welke laptops geschikt zijn voor jouw opleiding. Daarnaast krijg je bij de Campusshop gratis twee jaar studentenservice, wanneer je laptop kapot gaat wordt deze binnen vijf werkdagen gemaakt. Wij raden je met klem aan een verzekering voor je laptop af te sluiten. MBO Utrecht is niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan jouw laptop; bij de Campusshop kun je deze verzekering ook afsluiten. Iedere student heeft een kluisje tot zijn beschikking waar hij/zij de laptop veilig kan opbergen.