Laptop eisen

Eigen laptop
Bij MBO Utrecht wordt het werken met digitale middelen gestimuleerd. Alle studenten (m.u.v. de entree opleidingen) zijn dan ook verplicht om een laptop aan te schaffen.

Je hebt de laptop nodig voor de lessen en het werken in projecten zowel op school, thuis als op stage. Daarnaast wordt een deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden, hiermee besparen we op boekengeld.

Afhankelijk van je opleiding zal je laptop aan bepaalde eisen moeten voldoen.

Laptop-eisen

Herman Brood Academie
ICT Academie
Academie voor Techniek
Overige opleidingen

Software en licenties
Zolang je student bij ons bent dan kun je het Microsoft Office 365 pakket voor Windows of Mac (Word/Excel/Powerpoint /Outlook etc.) op je laptop installeren en gebruiken. Het is dus niet nodig deze software aan te schaffen. Ook bestaat de mogelijkheid voor studenten met dyslexie om speciale software te verkrijgen.

Daarnaast is het mogelijk om, vaak tegen gereduceerd tarief, software te bestellen bij de site van Slim.nl en SurfSpot.nl.

Netwerkverbinding
Met je eigen laptop kan je ook gebruik maken van het draadloze netwerk van MBO Utrecht. Voor het verbinden met het draadloze netwerk verwijzen wij je naar het menu waarin er uitleg wordt gegeven over de verschillende besturingssystemen. Kijk eerst met welk besturingssysteem er gewerkt wordt op jouw laptop of tablet.

Wachtwoord
Je account is o.a. gekoppeld aan het draadloze netwerk (Eduroam), print-omgeving, Office365 (o.a. e-mail, Onedrive, Sharepoint), OnderwijsOnline en TrajectPlanner. Dit account is beveiligd met een wachtwoord om te zorgen dat alleen jij toegang hebt.

Printen
Om te printen maken we gebruik van een speciale printservice.

EduCloud
Educloud is een digitale werk- en leeromgeving voor studenten.

Schoolpas
Alle nieuwe studenten van MBO Utrecht krijgen een schoolpas uitgereikt. Met de schoolpas krijg je toegang tot de gebouwen. Als pashouder ben je verplicht om de pas tijdens het verblijf op of rondom de school op verzoek te tonen.

OnderwijsOnline en TrajectPlanner
Als student van MBO Utrecht heb je toegang tot OnderwijsOnline en TrajectPlanner. Deze afgesloten omgevingen gebruik je voor alles wat direct met je studie heeft te maken zoals het bekijken van je resultaten, je roosters, werkstukken opslaan en inleveren, je portfolio vullen en delen met docenten of je slb’er (studieloopbaanbegeleider), etc. Je kunt gebruik maken van de OnderwijsOnline app op je mobiel voor de laatste updates. Kijk in de app-store van je merk telefoon en zoek naar ‘OnderwijsOnline’.