Laptop eisen en ICT

Eigen laptop
Bij MBO Utrecht wordt het werken met digitale middelen gestimuleerd. Alle studenten zijn dan ook verplicht om een laptop aan te schaffen.

Je hebt de laptop nodig voor de lessen en het werken in projecten zowel op school, thuis als op stage. Daarnaast wordt een deel van het lesmateriaal digitaal aangeboden, hiermee besparen we op boekengeld.

Afhankelijk van je opleiding zal je laptop aan bepaalde eisen moeten voldoen.

In verband met het onderwijs dat wellicht deels thuis plaatsvindt, is het noodzakelijk dat de laptop beschikt over een webcam of dat je een losse webcam aanschaft.

Campusshop
Op de Campusshop kun je je laptop bestellen. Je hoeft hier niet te bestellen, maar het is wel handig. Wanneer je MBO Utrecht selecteert, zie je namelijk in één oogopslag welke laptops geschikt zijn voor jouw opleiding. Daarnaast krijg je bij de Campusshop gratis twee jaar studentenservice, wanneer je laptop kapot gaat wordt deze binnen vijf werkdagen gemaakt. Wij raden je met klem aan een verzekering voor je laptop af te sluiten. MBO Utrecht is niet aansprakelijk voor diefstal en/of schade aan jouw laptop; bij de Campusshop kun je deze verzekering ook afsluiten. Iedere student heeft een kluisje tot zijn beschikking waar hij/zij de laptop veilig kan opbergen.

Laptop-eisen
Herman Brood Academie
ICT Academie
Academie voor Techniek
Overige opleidingen

Account
Op je eerste schooldag krijg je de informatie om je MBO Utrecht account in gebruik te nemen. Met dit account kan je o.a. inloggen op de Microsoft-omgeving om het Office-pakket te installeren. Je kunt het account ook koppelen aan je Studiestore-account om je digitale leermiddelen te kunnen gebruiken.

Software en licenties
Zolang je student bij ons bent dan kun je het Microsoft Office 365 pakket voor Windows of Mac (Word/Excel/Powerpoint /Outlook etc.) op je laptop installeren en gebruiken. Het is dus niet nodig deze software aan te schaffen. Ook bestaat de mogelijkheid voor studenten met dyslexie om speciale software te verkrijgen.

Daarnaast is het mogelijk om, vaak tegen gereduceerd tarief, software te bestellen bij de site van Slim.nl en SurfSpot.nl.

Netwerkverbinding
Met je eigen laptop en/of mobiele telefoon kan je ook gebruik maken van het draadloze netwerk van MBO Utrecht. Het verbinden met Eduroam, zoals dit netwerk heet, doe je veilig met je MBO Utrecht account en kan je wereldwijd gebruiken op honderden onderwijsinstellingen.

Wachtwoord
Je account is o.a. gekoppeld aan het draadloze netwerk (Eduroam), print-omgeving, Office365 (o.a. e-mail, Onedrive, Sharepoint), OnderwijsOnline en TrajectPlanner. Dit account is beveiligd met een wachtwoord om te zorgen dat alleen jij toegang hebt.

Printen
Om te printen maken we gebruik van een speciale printservice.

Schoolpas
Alle nieuwe studenten van MBO Utrecht krijgen een schoolpas uitgereikt. Met de schoolpas krijg je toegang tot de gebouwen. Als pashouder ben je verplicht om de pas tijdens het verblijf op of rondom de school op verzoek te tonen.