Terug

Bedrijfsadministrateur/ Junior assistant accountant

Welkom!

Docenten van de opleidingen financieel heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan word je door jouw opleiding uitgenodigd voor een centrale intakedag (kennismaking) en plaatsingsdag in de week van 26 tot en met 28 augustus. Bij de ene opleiding vindt dat digitaal plaats via bijvoorbeeld Teams (beeldbellen) en bij andere opleidingen kom je in kleine groepjes studenten naar school. Alle administratieve dingen zoals het ondertekenen van je onderwijsovereenkomst en het maken van een schoolpas handelen we digitaal met je af. Informatie hierover ontvang je via de mail en/of per post.

Eerste plaatsingsdag gemist?
Heb je de eerste plaatsingsdag gemist? Check op deze pagina, wanneer de tweede plaatsingsdag is voor jouw opleiding.

Heb je vragen over de centrale intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

 

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket aan leermiddelen voor je klaarliggen, zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Heb je financiële ondersteuning nodig? Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning aan te vragen wanneer je jonger bent dan 18 jaar en start met een BOL-opleiding. Lees hier alles over schoolkosten en financiële ondersteuning.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweken

Afhankelijk van corona-maatregelen kunnen er nog wijzigingen in het programma optreden. Zodra er wijzigingen zijn, informeren wij jou hierover via deze pagina.

Maandag 31 augustus 2020

Deze dag is er geen programma en kun je nog genieten van je laatste vakantiedag.
Morgen beginnen de introductiedagen.

We gaan tijdens deze dagen uitgebreid kennis maken met elkaar. Je maakt kennis met je klas, met je leergroep en met je studieloopbaanbegeleider (mentor).

Ook krijg je meer informatie over de gang van zaken bij ons op school en we gaan een aantal praktische zaken met elkaar regelen, zodat jij een goede start kunt maken bij ons op school! Hiervoor is het belangrijk dat je jouw leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt.

Mochten er problemen zijn met boeken/laptop, bespreek dit dan even tijdens de eerste introductieweek met jouw studieloopbaanbegeleider.

 Dinsdag 1 september

Kennismaking met school, klas en studieloopbaanbegeleider.

 • Je wordt om 9.30 uur verwacht op onze locatie aan de Daltonlaan 200. Per klas is een ruimte gereserveerd, waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Je krijgt bij aankomst te horen waar jij verwacht wordt.
 • Hierna volgt een klassikale kennismakingsbijeenkomst voor alle studenten van leerjaar 1 Bedrijfsadministrateur / Junior Assistent Accountant (niveau 4) en hun studieloopbaanbegeleider(s).
 • Naast uitgebreid met elkaar kennismaken, informeren we jou over de precieze invulling van de introductiedagen en leggen we je de belangrijkste dingen uit over inloggen op ons schoolsysteem, rooster, ondersteuning, schoolregels en hoe we samenwerken.
 • Jouw studieloopbaanbegeleider maakt een afspraak met jou voor een individueel kennismakingsgesprek.
 • Dit programma duurt tot 12.30 uur. Onze kantine is vanwege corona niet geopend, dus neem wat te eten / te drinken mee.
 • Neem je LAPTOP mee (en eventueel oplader)

Woensdag 2 september – Individuele gesprekken

Individuele kennismakingsgesprekken met studieloopbaanbegeleider volgens planning.

Donderdag 3 september – Individuele gesprekken / kennismakingsactiviteit

Individuele kennismakingsgesprekken met studieloopbaanbegeleider volgens planning.

Activiteit met jouw medestudenten:

 • Dit programma start om 13.30u, op de Daltonlaan 200
 • Deze activiteit is bestemd voor alle studenten van leerjaar 1 Bedrijfsadministrateur / Junior Assistent Accountant (niveau 4).
 • Je wordt ingedeeld met jouw eigen leergroep (uit je klas).
 • Draag makkelijke schoenen en neem wat te eten en te drinken mee.
 • Zorg dat je op tijd bent!

Vrijdag 4 september – Individuele gesprekken

Individuele kennismakingsgesprekken met studieloopbaanbegeleider volgens planning.

Dinsdag 8 september  – Niveautoets Nederlands

Het programma voor de nulmeting van Nederlands (taaltest) is bekend.
Dit betekent dus dat je maandag 7 september a.s. niet naar school hoeven te komen.

Lesgroep FAA1B
Helft lesgroep FAA1C, achternaam A t/m Mi

Verzamelen om 12:45 uur voor de ingang (buiten).

Zorg ervoor dat je op tijd bent! Je wordt beneden opgehaald. We gaan dan gezamenlijk naar lokaal 2.06 op de 2e verdieping.
———————————————————-

Helft lesgroep FAA1C, achternaam Mo t/m Z
Lesgroep FAA1D

Verzamelen om 14.15 uur voor de ingang (buiten).

Zorg ervoor dat je op tijd bent! Je wordt beneden opgehaald. We gaan dan gezamenlijk naar lokaal 2.06 op de 2e verdieping.

LET OP: vergeet je laptop en lader niet mee te nemen. Zonder laptop kan je helaas geen test maken.
Vergeet verder je mondkapje niet en denk aan het desinfecteren van je handen!

Donderdag 10 september, ochtend – Digiwijs bij MBO Utrecht
Digiwijs worden met je klas / je leergroep.

 • Dit is (hoogstwaarschijnlijk) een online-bijeenkomst met je leergroep en studieloopbaanbegeleider, meer informatie over inloggen en tijdstip volgt.
 • Je wordt verder Digiwijs gemaakt, zodat je voor de start van de lessen je digitale weg binnen school weet te vinden en geoefend hebt met Teams (nodig voor online lessen).
 • In verband met het activeren van jouw licenties is het belangrijk dat je je leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt.

Tot slot, houd deze pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen in het programma.

 

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Eerste lesweek

De introductiedagen van jouw opleiding staan gepland in de week van maandag 31 augustus en van maandag 7 september a.s. Vanaf maandag 14 september starten wij met het onderwijsprogramma.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie