Terug

Begeleider specifieke doelgroepen

Welkom!

Docenten van de Academie voor Welzijn heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale Intake en plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de Centrale Intakedag op woensdag 25 augustus. Je krijgt per mail een uitnodiging, daar staat ook in hoe laat we jou verwachten.

Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je geplaatst na de Centrale Intake? Dan verwachten wij je bij ons op school voor de plaatsingsdag op vrijdag 27 augustus. Op deze pagina kun je vinden waar en hoe laat je wordt verwacht.

Vragen
Heb je vragen over de Centrale Intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Ik vond mijn eerste jaar bij MBO Utrecht enorm leuk. Heel veel geleerd en ik ben gegroeid als persoon. Daarnaast heb ik mensen ontmoet waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Mick, student

Introductieweek

Op 1, 2 en 3 september 2021 zijn er introductieactiviteiten voor je gepland.  

Woensdag 1 september van 10.45 – 16.00 uur
Donderdag 2 september van 10.00 – 16.00 uur
Vrijdag 3 september van 9.00 – 21.00 uur 

Je wordt verwacht op de Australiëlaan 25 in Utrecht. 

1 van deze dagen maak je kennis met je SLB-er, je klas en de school, 1 van deze dagen is om praktische zaken op school te regelen en 1 van deze dagen ga je een leuke activiteit doen met je mede studenten. Meer informatie daarover krijg je tijdens onze plaatsingsdag die op dinsdag 15 juni 2021 staat gepland.  

Daarnaast krijg je nog een uitnodiging om op donderdag 2 of vrijdag 3 september persoonlijk kennis te maken met je studieloopbaanbegeleider. De planning van de kennismakingsgesprekken loopt door tot in de eerste lesweken. 

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 6 september 2021.
Je schooldagen worden maandag, dinsdag en woensdag. En de lestijden zijn van 09.00 tot 16.15 uur. 
Je stagedagen (BPV) zijn op donderdag en vrijdag. Je stage start per 7 oktober 2021. 

Het is fijn als je voor de zomer al een stage geregeld hebt. Lukt dat niet, dan kom je op donderdag en vrijdag ook naar school zodat je hulp krijgt bij het zoeken naar een passende stage. 

Meer praktische informatie over wat je kan verwachten bij ons op school hoor je tijdens de plaatsingsdag op 15 juni 2021. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Welzijn

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Welzijn