Terug

Bouwkunde: architectuur, makelaardij en uitvoering

Welkom!

Docenten van de Academie voor Techniek heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en plaatsingsdag

Kennismaking
Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de centrale intakedag op woensdag 26 augustus, deze vindt plaatst op de Niels Bohrweg 121 in Utrecht.

Plaatsingsdag
Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je toegelaten tot de opleiding na de centrale intakedag? Op vrijdag 28 augustus om 10.00 uur verwachten wij je op school voor de plaatsingsdag op de Niels Bohrweg 121 in Utrecht. Via de mail ontvang je een uitnodiging.

Heb je vragen over de centrale intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

 

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Voor de verschillende richtingen zijn verschillende boekenlijsten:

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je boeken kan bestellen.

Heb je financiële ondersteuning nodig? Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning aan te vragen wanneer je jonger bent dan 18 jaar en start met een BOL-opleiding. Lees hier alles over schoolkosten en financiële ondersteuning.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Beste studenten,

De eerste week van het nieuwe schooljaar 2020-2021 start zoals gebruikelijk met een introductieprogramma.

Een eerste indruk tref je hierbij aan, wanneer verwachten wij je, waar en hoe laat. Tijdens de eerste ontmoeting krijg je van je SLB docent het programma voor deze introductieweek uitgereikt (digitaal of persoonlijk). Let op, het volgen van de introductieweek is vanzelfsprekend verplicht.

Vanwege de 1,5 meter maatschappij zijn wij verplicht een verdeling te maken welke studenten van dezelfde klas op welk moment aanwezig dienen te zijn op de Niels Bohrweg 121 Utrecht.

Maandag 31 augustus ontvangen we volgens onderstaand schema de 1e klassen;

11.00-12.00 en 12.00-13.00 uur: klassen YT4BV1A en YT4BM1A.

11.00-12.00 en 12.00-13.00 uur: klassen  YT4BV1B en YT4BR1A

13.00-14.00 en 14.00-15.00 uur: klas YT4BV1C

13.00-14.00 en 14.00-15.00 uur: klas YT4BV1D

Belangrijk is dat je op deze maandag je laptop meeneemt. Je krijgt dan uitleg en evt. installatie van software als teams, Office, etc.

De SLB docent zal iedere student tijdig laten weten op welk tijdstip hij of zij moet komen, hou je mail dus in de gaten.

Voor de 1e klassen staat op dinsdag 1 september een bezoek aan een bouwplaats gepland. Neem dan je veiligheidsschoenen mee.
Woensdag 2 september staat in het teken van een sportactiviteit.
Donderdag 3 september gaan de studenten in kleine groepjes van 4-5 studenten een opdracht uitvoeren met betrekking tot Markante Utrechtse gebouwen.
Vrijdag 4 september staat in het teken van een dag met je SLB docent in gesprek, een presentatie door UW en een workshop.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur bereikbaar.

Locatie

Academie voor Techniek

Niels Bohrweg 121
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Techniek