Terug

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

 

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Tijdens de introductie gingen wij op excursie door heel Utrecht. Het was fijn om op die manier mijn klasgenoten te leren kennen.

Shabnam, student

Introductieweek

Op dinsdag 23 en woensdag 24 augustus zijn er introductieactiviteiten voor je gepland. Houd deze dagen in je agenda vrij tussen 09.00 en 17.00 uur! We verwachten je op school op de Columbuslaan 540 in Utrecht. 

1 van deze dagen is om praktische zaken op school te regelen en elkaar en de school beter te leren kennen en 1 van deze dagen ga je een leuke activiteit doen met je mede studenten. Meer informatie daarover krijg je tijdens onze plaatsingsdag. 

Daarnaast krijg je nog een uitnodiging om persoonlijk kennis te maken met je studieloopbaanbegeleider. De planning van deze kennismakingsgesprekken loopt door tot in de eerste lesweken.

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 29 augustus 2022. Je schooldagen worden maandag, dinsdag en vrijdag. En de lestijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur. Je stagedagen (BPV) zijn op woensdag en donderdag. Je stage start per 27 september 2022. 

Het is fijn als je voor de zomer al een stage geregeld hebt. Lukt dat niet, dan kom je vanaf 27 september op woensdag en donderdag ook naar school zodat je hulp krijgt bij het zoeken naar een passende stage. 

Meer praktische informatie over wat je kan verwachten bij ons op school hoor je tijdens de plaatsingsdag. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Kind en Onderwijs

Columbuslaan 540
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Kind en Onderwijs