Terug

Management assistant

Welkom!

Docenten van de opleidingen secretarieel heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en Plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de Centrale Intakedag op woensdag 25 augustus. Je krijgt per mail een uitnodiging, daar staat ook in hoe laat we jou verwachten.

Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je geplaatst na de Centrale Intake? Dan verwachten wij je bij ons op school voor de plaatsingsdag op vrijdag 27 augustus. Op deze pagina kun je vinden waar en hoe laat je wordt verwacht.

Heb je vragen over de Centrale Intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Mijn introductie was een en al gezelligheid! Elkaar leren kennen en de school natuurlijk leren kennen dat is zeker gelukt in de introductie week!

Linda, student

Introductieweek

De introductiedagen van jouw opleiding staan gepland van dinsdag 31 augustus tot en met vrijdag 3 september 2021. Vanaf maandag 6 september starten wij met het onderwijsprogramma. 

Hieronder vind je de planning van deze introductieweek en eerste lesdagen. Afhankelijk van corona-maatregelen kunnen er wijzigingen in het programma optreden. Zodra er (voorafgaand aan de introductieweek) wijzigingen zijn, informeren wij jou hierover via deze pagina. Check deze pagina daarom regelmatig. 

Introductieweek
We gaan tijdens deze introductiedagen uitgebreid kennis maken met elkaar. Jmaakt kennis met je klas en leergroepje, met andere eerste- en ouderejaars studenten en met je studieloopbaanbegeleider (mentor). Er staan diverse leuke en actieve kennismakingsactiviteiten gepland.  

Ook krijg je meer informatie over de gang van zaken bij ons op school en we gaan een aantal praktische zaken met elkaar regelen, zodat jij een goede start kunt maken bij ons op school! Hiervoor is het belangrijk dat je beschikking hebt over een laptop en jouw leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt. 

Mochten er problemen zijn met het aanschaffen van boeken/laptop, bespreek dit dan  even tijdens de introductieweek met jouw studieloopbaanbegeleider. 

Maandag 30 augustus 2021
Vandaag kun je nog genieten van je laatste vakantiedag. Morgen beginnen de introductiedagen 

Dinsdag 3augustus – Kennismaking
Kennismaking met school, medestudenten en studieloopbaanbegeleider en met onze digitale schoolomgevingNeem vandaag je laptop (en oplader) mee! 

Om 10.00 uur word je verwacht op onze locatie aan de Daltonlaan 200Na een korte centrale opening hoor je wie jouw studieloopbaanbegeleider is en word je begeleid naar de ruimte, die vandaag voor jouw klas gereserveerd is. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de dan geldende corona-maatregelen. 

Het ochtenddeel staat helemaal in het teken van kennismakingsactiviteiten met jouw medestudenten van de opleiding ‘Management Assistant (niveau 4)’ en jouw studieloopbaanbegeleider.   

  • Naast uitgebreid met elkaar kennismaken, informeren we jou over de precieze invulling van de introductiedagen (en eventuele wijzigingen vanwege corona-maatregelen of weersomstandigheden).  
  • Jouw studieloopbaanbegeleider maakt een afspraak met jou voor een individueel kennismakingsgesprek. Deze gesprekken vinden plaats op donderdag en/of vrijdag. 

Het ochtendprogramma duurt tot circa 12.30 uur en daarna is gelegenheid om te lunchen. Het is nog niet duidelijk of onze kantine vanwege corona-maatregelen wel of niet open mag zijn, dus neem wat te eten / te drinken mee. 

Om 13.00 uur start het middagprogramma. Voor dit middagprogramma heb je jouw laptop (en oplader) nodig.  

  • We leggen je de belangrijkste dingen uit over inloggen op ons schoolsysteem, rooster, ondersteuning, schoolregels en hoe we samenwerken. 
  • Je wordt Digiwijs gemaakt, zodat je voor de start van de lessen je digitale weg binnen school weet te vinden en bekend bent met Teams (o.a. online lessen).  
  • We gaan ook gezamenlijk licenties van leermiddelen activeren. Hiervoor is het belangrijk dat je jouw leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt.  

Vanaf 15.30 uur wordt deze dag gezellig afgesloten met een hapje en een drankje voor alle eerstejaars studenten Financieel en Management Assistant!  

Woensdag 1 september – Buitendag / dagje uit
Er staat een leuke en actieve dag op de planning met je eigen klas / leergroepje, op een andere locatie dan school (en dit keer geen Fort bij Vechten). We hopen natuurlijk op mooi weer! Meer informatie volgt nog (is onder meer afhankelijk van corona-maatregelen). Reserveer hiervoor in ieder geval de hele dag. 

Donderdag 2 september – Individuele gesprekken / stadsactiviteit 
Op donderdag en vrijdag staan de volgende activiteiten voor alle studenten van leerjaar 1 gepland: 

  • Individuele kennismakingsgesprekken met studieloopbaanbegeleider (volgens afspraak) 
  • Stadsactiviteit ‘Utrecht studentenstad’ (circa 1,5 uur). Deze activiteit doe je samen met jouw leergroepje. Het is handig als je gebruik kunt maken van jouw OV-kaart (voor afstand Daltonlaan- binnenstad). 

Voor wat betreft dag(deel) en tijdstip, streven we ernaar bovenstaande activiteiten te combineren. Je krijgt hierover meer informatie tijdens de eerste introductiedag. Houd er rekening mee dat beide activiteiten voor jou mogelijk niet op één dag ingepland kunnen worden.  

Vrijdag 3 september – Individuele gesprekken / stadsactiviteit
Zie informatie bij donderdag 2 september 

Programma eerste lesweek

Maandag 6 september  Eerste lesdag
Vanaf maandag 6 september starten wij met de lessen volgens het rooster. Meer informatie hierover (vakken, lokalen etc.) krijg je op dinsdag 31 augustus van jouw studieloopbaanbegeleider. 

Dinsdag 7 september  Inhaalmiddag Talentscan*
Elke student van onze opleiding maakt de Talentscan. Deze inhaalmiddag is uitsluitend bedoeld voor de studenten die de Talentscan nog niet gemaakt hebben op de PlaatsingsdagenNa afloop van jouw lessen word je met jouw laptop (en oplader) verwacht op de Daltonlaan 200. Informatie over tijd en ruimte krijg je tijdens het individuele gesprek met jouw SLB’er te horen. 

*De Talentscan meet cognitieve capaciteiten, persoonlijkheid en competenties. De uitkomst van deze scan helpt ons jou zo goed mogelijk te begeleiden bij je studie. Elke student maakt deze Talentscan, het maken van deze scan duurt maximaal 2.5 uur. Studenten die in de afgelopen twee jaar voor dezelfde opleiding een Talentscan hebben gemaakt, worden hier niet verwacht. Bespreek dit met je SLB’er. 

Tot slothoud deze pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen in het programma en/of aanvullende informatie. 

Prettige zomervakantie, wij kijken uit naar jouw komst! 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie