Terug

Excellent – Marketing & commerciële economie – MHBO – versneld

  • MHBO
  • Leerjaar 1
  • Niveau 4
  • MHBO
  • Niveau 4
  • Leerjaar 1

Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Ook ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: woensdag 10 juli van 10.00 tot 12.00 uur op onze locatie aan de Daltonlaan 300 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Introductieweek

Op dinsdag 3 september 2019 om 9.30 uur is de start van de introductie voor alle studenten van leerjaar 1 van de Commerciële opleidingen aan de Daltonlaan 300 in Utrecht.

Gedurende de dag krijg je informatie over je opleiding, krijg je een rondleiding door de school en maak je kennis met je klas. Het programma duurt tot 16.00 uur.
Het is noodzakelijk dat je een pen, papier en je laptop bij je hebt.

Je kunt je eigen brood meenemen voor de lunch of een broodje kopen in de kantine.
In deze week worden ook de kennismakingsgesprekken met de studieloopbaanbegeleiders gepland. De uitnodiging ontvang je tijdens de introductie.

Woensdag 4 september 2019 van 8.45 tot 16.00 uur. Op 4 september is dat op een een externe locatie: Fort bij Vechten. We vertrekken vanaf school met bussen, je moet om 8.45 uur aanwezig zijn. De bus brengt je na afloop van het programma weer terug naar school. Daar wordt het introductieprogramma voortgezet en eindigt om 16.00 uur.

Donderdag 5 september 2019 is er van 9.00-15.30 uur een introductieprogramma.

Programma eerste lesweek

De eerste schooldag start op 9 september.

 Schoolpas

Bij de start van de opleiding krijgt iedere nieuwe student een persoonlijke pas uitgereikt. Deze schoolpas blijft de gehele opleidingsduur geldig. Als je jouw schoolpas niet bij je hebt, dan kan jou de toegang tot de school worden ontzegd. Het pasje wordt gebruikt als identificatie, voor controle tijdens examens en tevens als middel om te printen en te kopiëren.

Betaling printkosten

Je krijgt een account waar een printtegoed op staat van € 5,00. Als je printtegoed op is dan kun je het printtegoed laten ophogen bij de conciërge.

Kluisje

Bij de start van de opleiding krijgt iedere nieuwe student een kluisje.

Rooster

De lessen starten om 9.30 uur en eindigen uiterlijk om 17.00 uur. Hier vind je vanaf eind augustus het rooster.

 Gedragscode

Aan het begin van het schooljaar wordt de gedragscode uitgelegd en besproken. Om de gang van zaken op school voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat iedereen de gedragscode kent en dat iedereen zich eraan houdt.

Computergebruik

Iedere student dient in het bezit te zijn van een eigen laptop en is verplicht deze elke lesdag bij zich te hebben.

Vakanties

Voor het schooljaar 2019-2020 zijn de volgende vakanties vastgesteld:

Herfstvakantie                          maandag 21 oktober 2019 t/m vrijdag 25 oktober 2019

Communicatie

Als communicatiemiddel gebruiken wij de website start.mboutrecht.nl/onderwijsonline. De inloggegevens ontvang je in de eerste week op school.

Wij wensen je een hele fijne vakantie toe! Team Marketing & Communicatie en onderwijsdirecteur J.M.M. van Grunsven

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

MHBO

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Over MHBO