Terug

Marketing, journalistiek & communicatie

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Let op nieuwe opleidingsnaam: Marketing & Communication Specialist

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Aan het begin van het schooljaar leer je elkaar echt kennen. Zowel op een leuke als sportieve manier!

Demi, student

Introductieweek / eerste lesweek

Op maandag 22 augustus start het nieuwe schooljaar officieel. De echte start voor jou als nieuwe student, de eerste introductiedag, is op dinsdag 23 augustus. We verwachten je die dag om 10.30 op school. Je wordt verwacht op de Daltonlaan 300 in lokaal 2.22 (2e verdieping) 

Gedurende die dag krijg je informatie over je opleiding, is er een rondleiding door de school en maak je kennis met je klas. Het is noodzakelijk dat je een pen, papier en je laptop bij je hebt. 

Vervolg van de kennismaking is op de andere dagen in deze week gepland, op dinsdag krijg je het exacte programma.  

In deze week worden ook de kennismakingsgesprekken met de studieloopbaanbegeleiders gepland. De uitnodiging ontvang je tijdens de introductie. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon: 

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie Marketing en Communicatie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Marketing en Communicatie