Terug

Medewerker administratie

Welkom!
Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over leermiddelen en de start van jouw schooljaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Programma eerste lesweek

Je hebt het eerste jaar flink wat kennis opgedaan en vaardigheden geoefend, misschien al stage gelopen. Jouw opleiding heb je nog niet met een diploma afgesloten, maar dat gaat er dit jaar van komen! Mogelijk ga je in periode 1 en 2 jouw (uitgestelde) stage lopen. Het kan ook zijn dat jij in deze perioden de nog ontbrekende examens gaat voorbereiden en afleggen. 

De lessen staan gepland op maandag en dinsdag. De stagedagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.  

De lessen starten op maandag 29 augustus en de stageperiode start op woensdag 31 augustus. Maar we starten eerst op school (introductieweek). 

Individuele gesprekken 

In de week van 22 augustus vinden ook individuele kennismakingsgesprekken met jouw studieloopbaanbegeleider plaats volgens planning. Ook hiervoor word je via jouw schoolmail uitgenodigd. We gaan samen bespreken welke lessen jij gaat volgen om je voor te bereiden op de examens en/of eindportfolio (maatwerk). 

Tijdens deze week vinden ook de introductiedagen van de eerstejaars studenten Financieel niveau 2 plaats. Mogelijk vragen we jou als ouderejaars student mee te helpen bij de begeleiding van onze eerstejaars studenten (als peerbuddy). 

Start lessen 

Maandag 29 augustus starten we met het onderwijsprogramma (lessen) van jouw leerjaar. 
Het is belangrijk dat je de leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt voor de vakken die je nog niet behaald hebt. Zorg ook dat je beschikt over een goedwerkende laptop. 

We zien je graag uitgerust weer op school!   

BPV

BPV-spreekuur voor studenten zonder stageplek 

Het BPV-spreekuur is op maandag 22 augustus tussen 10.00 uur en 12.00 uur, op de Daltonlaan 200, begane grond (kamer achter conciërge).  

Dit spreekuur is vooral bedoeld voor studenten die nog stage-uren moeten lopen, maar geen stageplek hebben. Je wordt hiervoor via jouw schoolmail uitgenodigd, dus houd deze in de gaten. 

Je wordt hier met je laptop (en oplader) verwacht, met cv/sollicitatiebrief en een actueel logboek met sollicitatieactiviteiten. We bespreken dan hoe het verder gaat met het zoeken naar een stageplek, hoeveel uren je nog moet lopen en welke praktijkexamens je tijdens jouw stage zou kunnen doen. Je gaat in ieder geval deze week benutten om alsnog een erkende stageplek te vinden 

Als je in de zomervakantie een stageplek gevonden hebt, zorg je ervoor dat je de aanvraag Praktijkovereenkomst gemaild hebt naar het BPV-bureau (BPV-AL23@mboutrecht.nl), met jouw BPV-begeleider (bpvfma@mboutrecht.nl) en SLB’er in cc. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie