Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af. Ook maak je een talentscan. Deze scan geeft inzicht in jouw kwaliteiten en welke begeleiding het beste bij jou past.
Daarnaast ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: maandag 8 juli van 09.30 tot 13.00 uur op onze locatie aan de Australiëlaan 23 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kunt deze ook inscannen en mailen.
  • Een kopie van je voorlopige cijferlijst.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket aan leermiddelen voor je klaarliggen, zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Bijna is het zover; de eerste dag van jouw juridische carriere! Fijn dat je bij ons komt studeren.

De eerste week van je opleiding is een introductieweek. Daarin maak je kennis met de andere studenten uit jouw klas en met jouw studieloopbaanbegeleider. Bovendien krijg je alle benodigde informatie om goed aan de slag te kunnen gaan.

We verwachten je dinsdag 3 september 2019 om 9.30 uur op de Australielaan 23 in Utrecht. Het is belangrijk dat je jouw LAPTOP meeneemt en dat je de boeken en licenties op de site van Studers hebt besteld, zie de link onder leermiddelen.

Na de kennismaking gaan we meteen aan de slag om jouw persoonlijke licenties te activeren en we laten je zien welke sites belangrijk zijn om informatie over de opleiding te kunnen bekijken, je krijgt jouw lesrooster en maakt kennis met belangrijke personen en afdelingen van de school. Zo kun je de week erna op maandag 9 september als de lessen starten, meteen goed van start!

Het programma voor de introductieweek ontvang je op de eerste dag van de introductie, dinsdag 3 september. In het programma zijn diverse kennismakingsactiviteiten opgenomen waaronder ook een buitenactiviteit. Je ontvangt daar in de introductieweek informatie over.

Wij zien je graag op dinsdag 3 september om 9.30 uur!

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Na de introductieweek starten maandag 9 september 2019 de lessen volgens het lesrooster.
Het rooster vind je op https://roosters.mboutrecht.nl/AL23/.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Australiëlaan 23
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie