Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Ook ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: donderdag 11 juli van 09.00 tot 14.00 uur op onze locatie aan de Daltonlaan 300 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Voor jou ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 3 september
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04

Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je gaat bijvoorbeeld nog eens goed het schoolgebouw verkennen zodat je straks je weg weet te vinden, we gaan je laptop klaarmaken voor gebruik, en je maakt kennis met je klas en mentor. Neem deze dag je laptop dus mee!

Woensdag 4 september
Waar en hoe laat: om 11:00 op het Domplein in centrum Utrecht

Je studeert nu in een van de mooiste steden van ons land, dus laten we de stad eens gaan verkennen! Je gaat in kleine groepjes een city-game doen door het hele centrum. Zodoende zie je het mooiste van deze stad en leer je je studiegenoten kennen.

Donderdag 5 september
Waar en hoe laat: vanaf 10:30 Walibi in Biddinghuizen

Vandaag mag je lol maken met je medestudenten in Walibi! Je bent vrij om zelf te bepalen met welke klasgenoten je op pad gaat. Je komt met de trein en pendelbus naar Walibi. De kaartjes betalen wij, en je studenten-OV is al geldig, dus je reis ik ook gratis.

Vrijdag 6 september
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04

We gaan alvast een beetje werken met elkaar! Gezamenlijk houden we rond lunchtijd een barbeque om de week af te sluiten. iedereen regelt daar een gedeelte van in kleine groepjes, teamwork!

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 9 of dinsdag 10 augustus. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag of dinsdag moet zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht (vanaf september 2019)


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie