Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag  wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Verder op deze pagina vindt je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: vrijdag 28 juni juni van 10:00 tot 13:00 uur op onze locatie aan de Columbuslaan 540 in Utrecht. Tijdens deze dag is er iemand van Herman Brood Academie aanwezig om je vragen te beantwoorden.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve(dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

Met dit filmpje kan je zien hoe je de boeken besteld.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Nog even goed vakantie vieren en dan is het zo ver, dan starten jullie je opleiding bij de Herman Brood Academie. We hebben er weer heel veel zin in!

Je introductie week start op maandag 2 september 2019 om 10.30 uur op de Bontekoelaan 1. De introductieweek duurt tot en met donderdag 5 september. Tijdens de introductie week op de Herman Brood Academie zal je kennis gaan maken met al je mede studenten, studieloopbaan begeleider, studiecoördinator en andere docenten.

Op de maandag  2 september trappen we de introductie week gezamenlijk af. En vanuit daar zal je om 11:30 samen met je studiecoördinator, studieloopbaanbegeleider, praktijkbegeleider en je mede studenten naar het aangegeven lokaal van jou opleiding gaan. Daar zal je vervolgens meer informatie krijgen over het aankomende studiejaar, je rooster, en nog wat meer uitleg over de introductieweek zelf.

Reken op een vol programma (zie rooster) van maandag t/m donderdag met afsluitend op donderdag avond een eindfeest in de dB’s in Utrecht.

Zorg ervoor dat je ID bij je hebt, en eten/drinken of geld om iets te kunnen kopen. Neem ook je laptop mee. En voor muzikanten: neem je instrument mee. 

Op donderdag verzorgen wij het avond eten in de vorm van een frietje en een snack.

 

Zoals je misschien al, weet ga je tijdens het eerste jaar meteen veel aan de slag in de praktijk, in podia en op festivals. Direct in de eerste week hebben we al een mooi festival staan. Zo leer je elkaar meteen goed kennen! Blokkeer daarom de volgende data alvast in je agenda: 7, 8 en 15 september. Meer info volgt tijdens de introductieweek!

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Je eerste lesweek begint op maandag 9 september. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de introductieweek.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Herman Brood Academie

Bontekoelaan 1
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie