Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Ook ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: dinsdag 9 juli van 09.00 tot 10.30 uur op onze locatie aan de Bontekoelaan 1 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Beste student,

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met een introductieweek van 3 dagen. In deze week gaan we uitgebreid kennis met elkaar maken, en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.

Wanneer en waar moet ik zijn?
We zien je voor de eerste dag op dinsdag 3 september. 

De dag begint met een algemene kennismaking op de locatie MBO Utrecht, Daltonlaan 300 in Utrecht.

Je wordt verwacht in de aula om 9.30 uur, waar onze Onderwijsdirecteur jullie welkom heet.

Wat gaan we allemaal doen in deze week?

Dinsdag 3 september

De dag begint met een algemene kennismaking met je klasgenoten, docenten en opleiding. Enkele praktische zaken komen aan bod. 

Na de ontvangst om 9.30 uur krijg je te horen in welk lokaal je moet zijn waar we met het programma van de dag gaan starten.

De dag zal tot ongeveer 15.00 uur duren, dus zorg zelf voor een lunch!

Woensdag  4 september

Om 9.30 uur word je verwacht bij:

Fort Vechten

Marsdijk 2

3981 HE  BUNNIK

www.fortvechten.nl

(Hierover ontvang je nog de informatie)

Zorg er deze dag voor dat je gemakkelijke, sportieve kleding aan trekt. Er zijn geen extra kosten aan de introductie verbonden, neem wel zelf eten en drinken mee. Het programma zal tot ongeveer 15.00 uur duren

Fort Vechten bereikbaar via Openbaar vervoer

 Vanaf station Utrecht of Wijk bij Duurstede:

  • Bus 41
  • Uitstappen bij Halte “Amelisweerd”
  • Richting witte boerderij “Restaurant Vroeg” lopen.
  • Vóór het restaurant rechtsaf het gehucht Vechten door, spoor over en via een tunneltje onder de A12 door.
  • Meteen na het tunneltje rechts de parkeerplaats op en via de brug naar het fort.

Donderdag 5 september

Je wordt om 10.00 uur verwacht op school (Daltonlaan 300). Neem jouw laptop mee! Nadere informatie voor deze dag volgt nog.

Deze dag zal tot ongeveer 15.00 uur duren. Zorg wel weer zelf voor een lunch.

En na de introductieweek?
Na de introductieweek beginnen we op maandag 9 september met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop mee nemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van de school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Mochten er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek.

Mocht je door omstandigheden verhinderd zijn, stuur dan een mail naar hnbt@mboutrecht.nl onder vermelding van “introductie verzuim. Vermeld je naam, opleiding en reden van verzuim.

Op maandag 9 september starten we om 9.00 uur met de reguliere lessen. 

We wensen je een fijne vakantie en zien je graag op dinsdag 3 september op de Daltonlaan 300.

Met enthousiaste groet,

Team Horeca & Toerisme

Let op dat je aan- en afwezigheid deze 3 dagen wordt geregistreerd!!

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Op maandag 9 september starten we om 9.00 uur met de reguliere lessen. 

Het programma van de eerste lesweek zal worden besproken tijdens de introductieweek.

We zullen je wegwijs maken in OnderwijsOnline. Dat is het programma waarin jouw rooster komt te staan. Vergeet dus niet om jouw laptop mee te nemen, volgens de planning van de introductieweek.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Daltonlaan 300
Utrecht (vanaf september 2019)


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Horeca en Toerisme