Stem op Bloempje voor de toegankelijkheidsprijs!

Een bijzondere hond loopt rond op de Columbuslaan van MBO Utrecht. De hulphond Bloempje van Studieadviseur René van ’t Veld. De hond zorgt ervoor dat studenten lekker in hun vel zitten en dat gesprekken opener zijn. En daarom is ze genomineerd voor de toegankelijkheidsprijs van de Gemeente Utrecht. Ze staat zelfs in de top 5! Stemmen kan vanaf nu!

Wat is er zo bijzonder aan Bloempje?

Bloempje is bijzonder omdat ze mensen feilloos kan aanvoelen. René van ’t Veld heeft meteen een mooi voorbeeld voor ogen. “In een gesprek met een student lag Bloempje diep te slapen. Op een gegeven moment werd de student emotioneel. Bloempje werd half wakker, stond op en ging op de voeten van de student liggen met haar kop en sliep verder. Dit deed de student heel veel goed.”

ASS en ADHD/ADD

“Bloempje is heeft een oog voor studenten met ASS en ADHD/ADD, hier heeft zij extra aandacht voor.” vertelt René. “Zij pikt ze er moeiteloos uit. Een student, die nog geen indicatie had, gaf ze heel veel aandacht. In een gesprek gaf de student aan dat hij een vermoeden had van ADD. Op mijn advies, omdat Bloempje zoveel aandacht voor hem had, heeft hij zich laten testen en het vermoeden was juist. Maar we zijn zeker nog niet klaar met trainen. In het najaar ga ik een training volgen, oplossingsgericht coachen met je hond, een AAI training.”

Wat is de toegankelijkheidsprijs?

De toegankelijkheidsprijs is bedacht door de Gemeente Utrecht. De prijs is bedoeld om bedrijven, die oog hebben voor anderen, in het zonnetje te zetten. Dit kan gaan om gebouwen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of braille voor slechtzienden. Kortom, de prijs is voor mensen of bedrijven die zorgen dat iedereen mee kan doen in Utrecht. Stem daarom nu op Bloempje!

Deel deze pagina: