Student Lisa koos voor de sterke basis van de Utrechtse Dansacademie

Sterke Basis
“Bij het zoeken naar de juiste dansopleiding sprak mij bij de Utrechtse Dansacademie aan dat er tijdens de opleiding een sterke basis wordt gelegd op het gebied van klassiek, modern en jazz. Later is daar nog urban bijgekomen. Deze opleiding doet niet aan poespas; als je klaar bent, ben je een goed getrainde danser. Ik moet best ver reizen naar de academie, maar door de inhoud van de opleiding vind ik dat niet erg.”

Voorsprong
“Na deze opleiding wil ik graag verder leren op een hbo dansopleiding en mij daar specialiseren. Ik wil graag docent worden. Als ik op het hbo start, ben ik op dansniveau veel meer ontwikkeld dan wanneer ik er direct vanaf de havo naar toe zou zijn gegaan. Dat is een voorsprong.”

Bijzonder
“Het mooiste wat ik tot nu toe heb meegemaakt op de opleiding is dat ik mocht dansen tijdens de nationale herdenking van de slachtoffers van de MH17-ramp. Het moment zelf was bijzonder, maar ook het proces bij de ontwikkeling van de dans. Daar waren nabestaanden bij betrokken. Het was een eer om mee te mogen werken.”

Ben jij geïnteresseerd in de Utrechtse Dansacademie en wil je graag een dag meelopen? Meld je dan snel aan voor de meeloopdag op dinsdag 21 februari. Tijdens deze dag kijk je mee bij twee lessen van derde- en vierdejaars studenten en volg je zelf ook twee danslessen. Aanmelden voor een oriëntatiedag via Zoekjouwmbo in maart of april kan natuurlijk ook. Een oriëntatiedag heeft een iets korter programma dan een meeloopdag, maar geeft ook een goede indruk van de opleiding en de school.

Utrechtse Dansacademie

Deel deze pagina: