Student verpleegkunde en haar zus schrijven kinderboek

“Ik vond het vroeger al geweldig om te lezen en met mijn zus verhaaltjes te bedenken. De koe die een kat wilde zijn was in eerste instantie voor de eerste verjaardag van ons neefje Maxim bedoeld. Iedereen reageerde echter zo enthousiast dat Rosanne het op goed geluk naar twee uitgevers heeft gestuurd. Tot onze verrassing kregen we direct een positieve reactie terug. Boekscout heeft ons manuscript op 6 november uitgegeven. Onze familie, vrienden, klasgenoten en docenten zijn heel erg trots.”

De twee zussen Laura en Rosanne Eilander zijn maanden bezig geweest om de eerste ruwe opzet van hun kinderboek uit te werken. De doelgroep is kinderen tot acht jaar en hun ouders.“Ik herinner me nog goed hoe leuk onze ouders voorlazen. Dat heerlijke gevoel wilden wij aan andere kindjes overbrengen.” Laura Eilander (21 jaar, uit Vinkeveen) zit in het vierde jaar van de opleiding Verpleegkunde bij de Utrechtse Zorgacademie van MBO Utrecht. Haar zus Rosanne Eilander (23 jaar, uit Vinkeveen) is afgestudeerd als ruimtelijk vormgever aan het Nimeto Utrecht.

Humor
De twee zussen vinden het bijzonder dat ze met zijn tweeën een kinderboekje gemaakt hebben.“We zijn samen creatiever en geïnspireerder en we delen hetzelfde gevoel voor humor. Ook moeten we na al die jaren nog steeds hard lachen om elkaars ideeën. Samen verzinnen we verhaaltjes, en Rosanne leeft zich uit op de illustraties. In onze verhalen spelen dieren, sprookjesfiguren en alledaagse objecten de hoofdrol. In onze fantasie komt een doodnormaal gloeilampje tot leven, besluipen koeien vogeltjes en leert een kaboutertje om te vliegen. Ieder verhaal heeft een eigen boodschap, bijvoorbeeld accepteren dat je anders bent en dat hulp soms uit een onverwachte hoek kan komen.” vertelt de studente van MBO Utrecht.

Ambulanceverpleegkundige

Haar zus Rosanne vertelt dat de twee op een dag gewoon met het manuscript begonnen zijn. ‘’Het was erg leuk om samen een kinderboek te schrijven. We zijn allebei creatief en hebben veel fantasie. Kinderen hebben een andere kijk op dingen en ze zijn vaak veel slimmer dan je denkt.’’ vertelt ze. Laura vult aan dat die creativiteit ook erg belangrijk is in de verpleegkunde.

‘’Ik moet later ook creatief zijn in het bedenken van oplossingen in mijn werk als verpleegkundige. Je komt regelmatig in onverwachte situaties terecht. Creativiteit en verpleegkunde gaan prima samen,” vindt de studente.

Spelenderwijs leren lezen
De twee zussen hopen dat hun boekje mooie voorleesmomenten voor kinderen en hun ouders oplevert. “Als het aan ons ligt, leren kindjes door De koe die een kat wilde zijn spelenderwijs lezen. Dat kan alleen als de verhalen leuk zijn en tot de verbeelding spreken. Wij kijken stiekem al uit naar het schrijven van een vervolg ,” aldus de zusjes Eilander.

De koe die een kat wilde zijn is hier te bestellen.

 

Deel deze pagina: