Over ons

Wie zijn wij?

De Studentenraad (SR) is het democratisch gekozen inspraakorgaan voor studenten. Als je iets kwijt wilt over de gang van zaken binnen MBO Utrecht, of je wilt meepraten over het onderwijs, dan is de Studentenraad de plaats waar dat kan.
De Studentenraad beslist mee over belangrijke onderwerpen binnen de academies van MBO Utrecht. Hierdoor staan wij in nauw contact met de bestuursorganen van de school.

Wat doen wij?

Wij vertegenwoordigen alle stemmen van de studenten. Je kunt bij de Studentenraad terecht voor alles wat te maken heeft met jouw school en jouw opleiding. De Studentenraad werkt volgens een aantal regels. Bekijk het reglement

Studentenraad MBO Utrecht

Even voorstellen

Lisa Buwalda MBO Utrecht studentenraad Lisa Buwalda
Ik ben Lisa Buwalda, tweedejaars studente aan de MHBO Academie. Hier studeer ik Bedrijfseconomie & Accountancy.
Als voorzitter van de studentenraad vind ik het ontzettend belangrijk dat studenten betrokken zijn bij het bestuur. Door het stellen van één gezamenlijk doel en door samen te werken, zetten wij ons in voor een betere onderwijsinstelling. Door problemen aan te pakken maak ik de school voor mij en mijn medestudenten elke keer weer een stukje beter. Dat motiveert mij om lid te zijn van de studentenraad.

Dervis Dogan MBO Utrecht Studentenraad Dervis Dogan
Mijn naam is Dervis Dogan. Ik zit in klas PW1B en volg de opleiding Jeugdzorg op de Australiëlaan 25. Ik ben lid geworden van de studentenraad, omdat ik vind dat er een hoop is dat gezegd moet worden en dat ook gehoord moet worden.

Diederik Kurver
Ik ben Diederik Kurver. Op dit moment zit ik in het tweede leerjaar van de opleiding Verpleegkunde bij de Utrechtse Zorgacademie.

Als lid van de studentenraad hoop ik bij te kunnen dragen aan het verbeteren van onze schoolomgeving. Ik vind het belangrijk dat studenten zich in en om de school veilig en op hun gemak voelen. Ook vind ik dat studenten prettig moeten kunnen leren en kijk ik ook graag naar wat nodig is om deze ervaring te verbeteren.

De studentenraad biedt mij ook veel kansen om zelf nieuwe vaardigheden en ervaringen op te doen, zoals zakelijk onderhandelen en netwerken. Dit heeft mij gemotiveerd om lid te worden van de studentenraad.

Bas van Hees
Ik ben Bas van Hees. Ik ben 16 jaar en zit in het eerste leerjaar van de opleiding Onderwijsassistent aan de Academie voor Welzijn. Ik zit bij de Studentenraad, omdat ik van mening ben, dat het beleid dat wordt gemaakt, moet aansluiten op de praktijk. Dat kan je het beste doen door studenten mee te laten beslissen. Daarnaast kan ik als persoon erg kritisch zijn en wil ik deze kritiek graag ombuigen naar de praktijk.