Talent van de maand bij Gooise Zorgacademie

Dat woensdag 21 december een bijzondere dag was voor klas 2B15N op de Gooise Zorgacademie was geen verrassing. De veertien studenten van de BBL-opleiding Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) keken al dagen uit naar hun diploma-uitreiking op de locatie in Hilversum. Tot hun verrassing was dit ook hét moment dat MBO Utrecht het nieuwe Talent van de Maand bekend maakte. Dit keer werd de 54-jarige Sergio Marinho De Azevedo uit Almere in het zonnetje gezet.
“Gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Eigenlijk wilden jullie docenten de hele groep talent maken. Dat kan helaas niet, dus daarom is de enige man als symbool gekozen. Sergio heeft enorm doorgezet om deze eenjarige opleiding af te ronden. Hij stopte veel energie in het leren van Nederlands, werkte extra, volgde extra lessen en mobiliseerde het thuisfront. “Groot compliment voor het halen van je diploma Sergio,” zei Robert Leeftink (College van Bestuur). Het nieuwe Talent van de Maand kreeg een oorkonde, beker en een kabobon.

Feestelijke afsluiting
De diploma-uitreiking, de bekendmaking van het talent van de maand… het was een mooie feestelijke afsluiting van een geweldig jaar! Sergio sprak namens de groep. Op zijn eigen humoristische wijze vertelde hij hoe hij én de groep het jaar hadden ervaren en bedankte iedereen die had bijgedragen aan dit prachtige resultaat. Daarna ging de hele klas op de foto en konden de felicitaties in ontvangst worden genomen.

Bijzonder
In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) Anita van Zuilen en Riet Landzaat zijn uiteraard supertrots op de groep en het nieuwe Talent van de Maand. ”Een BBL-opleiding draait om de beroepspraktijk. Deze groep heeft in één jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt, iedereen is in positieve zin veranderd. Binnen twee weken was de knop om, er ontstond een sterke groepsband en de flow werkte besmettelijk. Ze gingen ervoor, samen. Sergio stond symbool voor iedereen, want hij heeft keihard gewerkt. Hij wilde zijn diploma koste wat kost halen. Onze vrolijke noot straalt positiviteit uit en is altijd in voor een geintje.”

Trots
Sergio Marinho vertelt dat zijn vrouw heel erg trots op hem is. “Zij weet hoe moeilijk het leren van Nederlands voor mij was, want ik kom uit Brazilië. Zij vindt het bijzonder dat ik deze prijs krijg. Ik wilde graag in de zorg in Nederland werken, want dan kan je andere mensen steunen in moeilijke tijden van hun leven. Ik werkte dit afgelopen jaar met veel plezier in het erkend leerbedrijf het verpleeghuis Inovum in Loosdrecht. “

Dat de BBL-student op school in zijn groep de enige man was, vond hij bijzonder. “De klas was fantastisch! Ze hielpen me allemaal als ik moeite had met Nederlands. Ook had ik veel steun aan onze docenten Riet Landzaat en Anita van Zuilen. Ik ben nu bezig met Helpende Plus en ik wil hierna verder gaan met een opleiding op niveau 3. Dat lijkt me zo leuk,” zegt het nieuwe Talent van de Maand.

img-20161223-wa0001 img-20161223-wa0002

Deel deze pagina: