Talent van de maand bij ICT Academie

Op vrijdag 18 november maakte MBO Utrecht het nieuwe Talent van de Maand bekend. Dit keer werd de 22-jarige Adel van de ICT-Academie in het zonnetje gezet. De student heeft een bijzondere carrière bij ons achter de rug, want na de Entree Opleiding stroomde hij in op niveau 2. Het gaat zo goed dat hij dit schooljaar versneld afstudeert.

“Gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Maar zonder jullie was hij niet zover gekomen. Daarom zijn jullie met elkaar de meest bijzondere klas van MBO Utrecht in november,”zei Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur). Daarna ging de hele klas met Adel op de foto. Het nieuwe Talent van de Maand kreeg een oorkonde, beker en een kabobon.

Bijzonder
In maart koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

talentvandemaand1

Goed salaris
Adel volgt de opleiding ICT-medewerker (niveau 2). Na de Entree Opleiding begon hij in 2015 met de niveau-2 opleiding bij de ICT Academie. Hij vond zelf een BPV-plaats bij een welzijnsinstelling. Daar hielp hij jongeren die problemen met hun computer hadden.“Voordat ik met deze studie begon, heb ik eerst gekeken of het MBO voor mij haalbaar was na VMBO-TL. Gelukkig ging het meteen als een trein. Voor ik het wist, had ik mijn diploma bij de Entree-opleiding. Als het goed is, heb ik februari mijn MBO-diploma op niveau 2. Daarna wil ik door met niveau 3. Ik wil goed zitten in de toekomst. Met een diploma kom je verder en heb je later meer kans op een goed salaris.”

Lat hoog leggen
Adel is blij met de prijs. “Mijn ouders waren zo trots op mij en ze vonden dat ik het verdiend had. Mijn moeder zei meteen: ga zo door! Ik probeer altijd de lat hoog te leggen en positief te zijn. Ik droom ervan om later bij een groot ICT-bedrijf als leidinggevende te werken. Ik wilde als kind al met computers werken en het is leuk om andere mensen te helpen. Dat vond ik ook zo leuk op mijn stage, dat je samen een oplossing voor een ICT-probleem zoekt. Als ik het niet weet, zoek ik net zo lang tot ik een oplossing gevonden heb. Dat is het leuke aan een opleiding als medewerker ICT,”zegt het nieuwe Talent van de Maand.

talentvandemaand5

 

Deel deze pagina: