Talent van de maand mei bij Horeca en toerisme

MBO Utrecht is weer een nieuw Talent van de Maand rijker. Onder applaus kreeg Julia Heijnens (opleiding Gastheer/Gastvrouw) op donderdag 11 mei de prijs overhandigd. En dat was volkomen terecht vond klas 2HO1A. Als iemand het verdient, is het deze 20-jarige student uit Veenendaal. De horeca is haar op het lijf geschreven.

“De Talent van de Maand-verkiezing is een mooie gelegenheid om een klas in het zonnetje te zetten. We proberen jullie met deze beroepsopleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. Dat doen we bij MBO Utrecht met onderwijs dat persoonlijk, ambitieus en ondernemend is. Ondernemerschap is daarin een belangrijk element,” zegt Robert Leeftink (College van Bestuur).

Horecatijger in hart en nieren
Volgens het juryrapport springt Julia Heijnens eruit. Niet alleen door haar goede cijfers, maar ook door haar positieve houding. Ze sleepte de hele klas erdoor om de versnelde opleiding van één jaar (Gastheer/Gastvrouw, niveau 2) af te maken. “Ze is super enthousiast en heel erg hulpvaardig naar studenten en docenten. Deze horecatijger is in hart en nieren geschikt voor dit dienstverlenende beroep,” vindt Robert Leeftink. Daarna reikte hij aan het Talent van de Maand mei een oorkonde, beker en een cadeaubon uit.

Supermotiverend
“Wat een leuke verrassing. Dit is veel meer dan ik verwacht,” zegt Julia Heijnens. “Maar dit heb ik samen met  Paula Tati verdiend! Paula is super sociaal en we hebben dit met elkaar gedaan. Dat jullie elke maand een Talent van de Maand kiezen, is een goed initiatief en heel motiverend voor ons.” Doordeweeks gaat de studente naar school. Daarnaast werkt ze vrijdagavond en zaterdagnacht in de horeca (als barmedewerker en in de bediening). Dat doet ze al 2,5 jaar. “Ik vind het contact met mensen het leukst. Het is lekker doorpoten met z’n allen. Natuurlijk is dat best zwaar, maar ik ga ervoor.”

Spil in de klas
Het nieuwe Talent van de Maand mei is erg behulpzaam, beleefd en weet wel wat ze wil. “Julia is een van de weinigen in haar klas die hierna doorstroomt. Ook komt haar praktijkervaring goed van pas in de les. Ze is de spil in de klas en rondde haar stage bij café/brasserie Zeldzaam in Veenendaal met veel bravour af. Ik ben trots op hoe ze het doet en verwacht dat ze in juni haar diploma haalt. Daarna kijken we welke opleiding op niveau 3 of 4 het beste bij haar past,” zegt mentor en docent Hans Boekhout.

Bijzonder
In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

 

Deel deze pagina: