Talent van de maand oktober bij ICT Academie

MBO Utrecht heeft er sinds vrijdag 3 november een nieuw Talent van de maand bij. Dit keer was de feestelijke uitreiking bij de ICT Academie op de Columbuslaan. Onder applaus van zijn klas ontving de 25-jarige Angelo Kortekaas uit Houten de prijs.
Hij werd ‘overvallen’ bij de les Nederlands. “Wow, wat leuk! Ik ben hier onwijs blij mee,” zegt de student. Hij zit nu in het tweede jaar van de opleiding Technisch medewerker specialisatie ICT, electro en installatie.

Bijzonder
“Angelo is gekozen tot ons Talent van de Maand oktober, omdat hij bijzonder is. Hij ging na het behalen van zijn diploma bij de Entree opleiding door naar de ICT opleiding op niveau 2. Hij werkt zeer zelfstandig, regelde zelf zijn stage en staat voor anderen klaar. Ik heb dit Talent van de Maand al eerder ontmoet bij de opening van het Krachtstation. Daar vertelde hij vol overgave over wat de Entree Opleiding voor hem betekende. Wie had dat gedacht: vroeger zag hij tegen een spreekbeurt op en nu sprak hij een volle zaal toe. Angelo is een lokale beroemdheid in Kanaleneiland,” zegt Margreet Rookmaker, voorzitter College van Bestuur van MBO Utrecht. Daarna reikte ze een oorkonde, beker en een cadeaubon aan het nieuwe talent uit.

Meer kansen op de arbeidsmarkt
De student is heel blij met zijn prijs. “Dit had ik echt niet verwacht, maar ik hoop met mijn ICT-opleiding verder te komen. Als ik klaar ben, wil ik zeker door op niveau 3 of 4. We kijken nu of dat haalbaar is. Een hoger diploma is altijd mooier en je hebt meer kansen op de arbeidsmarkt. Mijn droom is om later een leuke baan in de ICT te hebben, misschien wel bij een internationaal bedrijf,” zegt het Talent van de Maand.

Doorzetter
Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) Kor Raven is super trots op Angelo Kortekaas. “Angelo is na de Praktijkschool gaan werken en pas op oudere leeftijd aan de Entree opleiding begonnen. Dat was in het begin niet altijd makkelijk, maar hij is nu heel serieus met zijn ICT-opleiding op niveau 2 bezig. Hij is een voorbeeld van doorzetten, jezelf en anderen serieus nemen. Ook is hij altijd bereid om extra dingen voor school te doen. Zo hielp hij mee met Open Dagen en gaf hij voorlichting aan ouders over zijn opleiding.”

In het zonnetje zetten
In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Deel deze pagina: