Talent van de maand bij het Warande leren

Op woensdag 8 juni maakte MBO Utrecht het nieuwe Talent van de Maand bekend. De 18-jarige Shirin Ghattas uit Zeist werd ‘overvallen’ in de klas.“Wij zijn als MBO Utrecht erg trots op je. Het is heel erg belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt en dat je boven je eigen verwachtingen presteert. Shirin en haar klas doen het supergoed,” zei Margreet Rookmaker, voorzitter van het College van Bestuur.
De studente is bijna klaar met de opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2) bij Het Warande Leren in Zeist. Het nieuwe Talent van de Maand ontving van MBO Utrecht een oorkonde, beker en een cadeaubon. Van haar trotse ouders kreeg ze een knuffel en bloemen. Daarna werd iedereen getrakteerd op een drankje en wat lekkers. In maart koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand zetten we een student van één van onze opleidingen in het zonnetje als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Warande leren
Studie- en Loopbaan Begeleider Frida van Keulen legt uit dat de 18-jarige studente na het VMBO direct doorgestroomd is naar het Warande leren. De SLB’er: “Dit is een onderwijsconcept volgens het model van meester-gezel-leerling. Studenten lopen 4 dagen stage en volgen beroepsgerichte vakken en algemene vakken in het leslokaal bij Warande. Shirin loopt stage in Warande Wooncentrum Heerewegen. Eerst op de afdeling Vollenhove en haar tweede stage is op de afdeling Heidestein. Beide afdelingen zijn PG afdelingen, voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen.

Respectvol
“Als je zelf jong bent, is het best moeilijk om je in ouderen te verplaatsen. Maar Shirin kan dat. Ze geeft anderen het gevoel dat ze belangrijk zijn,” zegt Margreet Rookmaker. In het juryrapport staat dat Shirin beleefd en respectvol is en dat ze begrip heeft voor haar cliënten. Verder staat ze open voor feedback en behaalt ze goede resultaten bij haar toetsen en opdrachten.

Bescheiden
Volgens de praktijkopleiders Els Straalman en Marianne Reuser leerde Shirin Ghattas in de praktijk grenzen stellen en vasthouden aan gemaakte keuzes en beleid. “Shirin liet zien dat zij zich verantwoordelijk voelt en kan werken in een team. Ook weet ze duidelijk door te pakken en roept ze op tijd hulp in. Ze is bescheiden en regelt zelfstandig zaken rond haar opleiding. Dat wordt erg gewaardeerd.”

Waardering
De studente wordt een beetje verlegen van alle complimenten. “Dit stukje waardering is lief en leuk! Ik vind het leuk om bij Het Warande Leren stage te lopen en daar mensen te kunnen helpen. Maar het is belangrijk dat je respect toont naar ouderen. Ik vond het eerst best moeilijk om als jongere in de zorg te werken, maar je moet gewoon doorzetten. Dan zie je hoe leuk het is,” zegt het nieuwe Talent van de Maand.

Talent van de maand, MBO Utrecht

Deel deze pagina: