Talent van de maand bij WijkLeerbedrijf IJsselstein

Dinsdag 7 februari was een bijzondere dag voor het WijkLeerbedrijf IJsselstein en MBO Utrecht. Onder grote belangstelling van familie, docenten en cliënten kregen veertien studenten van de Entreeopleiding (niveau 1) een MBO-diploma.
Na een jaar hard werken was het wel tijd voor een feestje. Ook maakte MBO Utrecht het nieuwe Talent van de Maand februari bekend. Tot haar grote verrassing ging de prijs naar de 48-jarige Nancy Chutima Colpa uit Nieuwegein.

WijkLeerbedrijf
“Een jaar geleden kregen deze kanjers op dinsdag hun eerste les in de recreatiezaal van zorgcentrum Ewoud in IJsselstein. Ook liepen ze 16 uur per week stage op het WijkLeerbedrijf en bij verschillende zorg- en welzijnsinstellingen in IJsselstein. Dit zijn herintredende vrouwen met allerlei nationaliteiten uit de regio IJsselstein. De jongste is 24, de oudste 52 jaar. Ik ben samen met mijn, ondertussen oud-collega Agnes Tholen en drie laptops aan de slag gegaan. Wij zijn ongelofelijk trots op de hele groep. Ze hebben hard geknokt om hun diploma te halen,”vertelt Jaco Ermstrang, projectleider van het samenwerkingsverband Entree ROC Midden-Nederland, het Wellantcollege en MBO Utrecht.

Groepsapp
De groep sleepte elkaar er doorheen met een groepsapp en er ontstonden het afgelopen jaar hechte vriendschappen. “Ze zijn als klas en als persoon zó gegroeid. Het WijkLeerbedrijf heeft betekenis gegeven aan ons onderwijs en alle studenten hebben veel betekend voor de cliënten. Ik heb hierover zoveel leuke verhalen gehoord,”zegt de projectleider.

Hulpvaardig
Het nieuwe Talent van de Maand Nancy Chutima Colpa sprong er vanaf dag een uit door haar positieve instelling, motivatie, enthousiasme en hulpvaardigheid. “Gefeliciteerd met deze mooie prestatie en compliment voor het halen van je MBO-diploma. MBO Utrecht staat voor onderwijs dat persoonlijk, ambitieus en ondernemend is. Jullie mogen vandaag heel erg trots zijn op wat jullie in een jaar tijd hebben bereikt. Nancy, jij hebt zeker je eigen en andermans verwachtingen overtroffen. Jij staat als professional aan het begin van een mooie loopbaan,” zei Robert Leeftink (College van Bestuur). Het nieuwe Talent van de Maand kreeg een oorkonde, beker en een cadeaubon. Dat had ze totaal niet verwacht.

Oefenen met Nederlands
“Mijn Nederlands is echt verbeterd in één jaar. Ik heb veel geleerd over samenwerken en hoe je omgaat met kwetsbare cliënten. Het was fijn dat mijn klas me altijd hielp als ik er in het Nederlands niet uitkwam. Het is best moeilijk als je niet begrijpt wat iemand zegt. Daarom heb ik veel woorden op een App op mijn telefoon opgezocht. We gingen één dag per week naar school. Daar kregen we vakken als Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap en zorglessen. Op de andere dagen waren we in het WijkLeerbedrijf IJsselstein of bij andere zorg- en welzijnsinstellingen in IJsselstein. Daar ging ik met cliënten wandelen, een boodschap doen, koffiedrinken, een spelletje doen of koken. Ik heb veel hulp gehad bij het oefenen van mijn Nederlands,”vertelt het Nieuwe Talent van de Maand.

Bijzonder
In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Calibristalent11klein (2)

Deel deze pagina: