Talent van de maand mei komt van Horeca en Toerisme

Op maandag 9 mei maakte MBO Utrecht het nieuwe Talent van de Maand bekend. De 16-jarige Veerle Raike uit IJsselstein werd onder luid applaus van haar klas 2ho1A tijdens de les naar voren gehaald. “Wij zijn als MBO Utrecht erg trots op je en wilden dat graag zichtbaar maken,” zei Margreet Rookmaker, voorzitter van het College van Bestuur.
De studente van de Academie voor Horeca en Toerisme kreeg van haar een oorkonde, beker en een cadeaubon. In maart koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Het is de bedoeling dat er elke maand een student van één van onze opleidingen in het zonnetje wordt gezet. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Behulpzaam
De 16-jarige Veerle Raike uit IJsselstein volgt de opleiding Gastheer/gastvrouw (niveau 2). Op school valt ze op door haar goede inzet, professionele houding en behulpzaamheid. Margreet Rookmaker: “Veerle is in de les een ideale leerling. Ze vindt het leuk om anderen te helpen als ze moeite hebben met de leerstof. De leermeester en eigenaar van het stagebedrijf noemt haar zeer collegiaal, behulpzaam, flexibel, vriendelijk en meedenkend in het bedrijf. Ze heeft geen 9 tot 5 mentaliteit, komt nooit te laat en vult gaten op waar nodig. Dit zijn enkele steekwoorden waarom we als MBO Utrecht erg trots op je zijn en je als Talent van de Maand hebben gekozen.”

Samen gedaan
Veerle vindt het erg leuk dat ze de prijs heeft gekregen. “Eigenlijk is de prijs niet alleen voor mij, maar voor de hele klas. We zijn nu samen hard bezig om het einde van de opleiding te halen. Ik vind het belangrijk om anderen te helpen, want iedereen verdient het om een diploma te halen. Dan help je elkaar toch? Zelf heb ik een hele leuke stage gehad bij bar brasserie Joris in IJsselstein.”

Grondstewardess
Na haar opleiding Gastheer/gastvrouw wil ze binnen MBO Utrecht doorstromen naar de opleiding Frontoffice op niveau 3. “Ik wil later grondstewardess worden. Dat spreekt me aan door de afwisseling, de culturen en het werken met mensen. Mijn tip aan andere studenten: kijk tijdens je opleiding vooral verder naar je toekomst. Wat wil je bereiken en ga daarvoor,” zegt het nieuwe Talent van de Maand.

Talent van de maand, MBO Utrecht

Deel deze pagina: