Teammanager voor de Sport- en de Dansacademie gezocht

dansacademie-mboutrecht

Vacature teammanager MBO Utrecht

Ondernemende teammanager gezocht voor de Sportacademie en de Dansacademie

Werken bij MBO Utrecht
​MBO Utrecht is een kleinschalige onderwijsinstelling die doelmatig onderwijs aanbiedt met een focus op de hogere niveaus van het MBO. Wij doen dit vanuit een interconfessionele signatuur en geven onze studenten dan ook meer dan een opleiding of een vak: wij werken aan de ontwikkeling van ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid, respect voor elkaar en burgerschap.
Werken bij ons MBO betekent dan ook dat wij met elkaar om willen gaan zoals dat past bij onze identiteit: met respect voor elkaars meningen en ideeën. Eigen verantwoordelijkheid nemen in werk en ontwikkeling is daarbij vanzelfsprekend.

Wie wij zoeken
Wij zoeken zo snel mogelijk een teammanager (1,0 fte) voor de Sportacademie Utrecht en Utrechtse Dans Academie. Beide academies functioneren overwegend zelfstandig.

Sport- en dans Academie
Beide academies zijn in 2007 gestart en maken gebruik van de faciliteiten bij Nieuw Welgelegen.

De Utrechtse dansacademie staat voor hoogwaardig klassiek dansonderwijs. De opleiding duurt drie jaar en wordt uitsluitend op niveau vier gegeven.  Studenten (circa 80) studeren af als danser of dansdocent.  De aansluiting met HBO vervolgopleidingen is naadloos. Een ruime meerderheid van de docenten zijn op ZZP basis verbonden aan de dansacademie en daarnaast actief in het werkveld.

Het team van de Utrechtse sportacademie bestaat uit  15 personen en biedt 286 studenten uitdagend onderwijs aan op niveau twee, drie en recent niveau vier. De sportacademie richt zijn onderwijs in met de ambitie studenten te laten uitstromen op minimaal niveau 3. De sportacademie heeft de uitstroomprofielen BOS, TC of OSBM. Binnen twee jaar maakt uitstroomprofiel OSBM plaats voor profiel Sport en Voeding en op korte termijn verwacht de Utrechtse Sportacademie niveau vier in drie jaar aan te bieden.

Uw functie
U geeft leiding aan beide onderwijsteams, als onderdeel van de 2e managementlaag van MBO Utrecht. MBO Utrecht kent een College van Bestuur, het onderwijsmanagement, staf, hoofden van diensten, studentenraad en de ondernemersraad. Vanuit dit matrixmodel behoort het tot de mogelijkheden dat u als teammanager portefeuillehouder wordt binnen het onderwijsmanagement.

De wijze waarop invulling aan de functie teammanager sport en dans wordt gegeven is voor een belangrijk deel afhankelijk van de resultaatafspraken die het College van Bestuur hierover met u maakt.

Uw profiel
U bent aantoonbaar ondernemend: niet alleen beschikt u over een breed netwerk, u laat in uw dagelijkse handelen zien als geen ander in staat te zijn om dit netwerk te benutten en te vertalen naar kansen voor ons MBO en uw team in het bijzonder.

U denkt in termen van “kansen” en bent in staat uw visie en initiatieven op een wervende wijze over het voetlicht te brengen bij uw stakeholders: studenten, bestuur, beroepspartners, collega-teammanagers en uw teamleden.

Vanuit uw inspirerende houding haalt u het beste uit de teamleden van de sport- en dansacademie: u geeft vertrouwen, delegeert waar mogelijk en ontplooit een breed scala aan initiatieven om vanuit alle geledingen binnen uw team de verbinding te versterken tussen onderwijs en beroepspraktijk en de instroom van het aantal studenten te vergroten.  U bent in staat uw visie te vertalen naar een concreet curriculum waar doelmatigheid, onderscheidend vermogen en inspectie-eisen leidend zijn.

MBO Utrecht is een waardegedreven organisatie waar ambitie in leren centraal staat. Wij hebben drie waarden die MBO Utrecht waardevol en onderscheidend maken voor studenten, medewerkers en andere doelgroepen. Deze waarden zijn: persoonlijk, ondernemend en ambitieus. Wij verwachten dat u deze onderschrijft en een voorbeeld bent voor uw teamleden.

Daarnaast vragen wij van kandidaten:
·    Minimaal een afgerond HBO-opleiding, bij voorkeur een sport en/of dans gerelateerde opleiding aangevuld met leidinggevende ervaring;
·    Affiniteit met onze doelgroep;
·    Aantoonbare kennis van financiën;
·    Aantoonbare affiniteit en netwerk binnen het werkveld van de MBO sport- en dansacademie.
·    Verklaring van Goed Gedrag

Tot slotte zullen wij in de selectiegesprekken stilstaan bij uw visie op de noodzaak van het voeren van een goede bedrijfsvoering

Herkent u zich in deze beschrijving? Dan willen wij graag met u in gesprek.

MBO Utrecht werft gelijktijdig zowel intern als extern.

Wij bieden u
·    een organisatie die volop in beweging is met ambitieuze en lerende collega’s;
·    in eerste instantie een contract voor een jaar;
·    goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand;
·    een salaris (schaal 12) met een maximum van €4.849,- bruto bij een volledige betrekking;
·    volop ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Selectieprocedure

Bureau ScoliX begeleidt MBO Utrecht bij de werving & selectie, zie: www.scolix.nl.

De openstelling van de vacature eindigt op 1 juni 2014. Wilt u ons voor die datum uw CV en motivatiebrief doen toekomen via info@scolix.nl

De eerste ronde voorgesprekken is gepland op 4 of 5 juni op kantoor van ScoliX, de selectiegesprekken met de selectiecommissie zijn gepland op 11 juni . Daarna volgen er twee gesprekken met de medewerkers commissie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Marieke Reuter via info@scolix.nl of: 020 – 737 00 61.

Deel deze pagina: