Twee leraren van MBO Utrecht genomineerd voor Leraar van het Jaar 2014

In het onderwijs zijn docenten heel belangrijk. Zij doen er alles aan om de kwaliteit van de lessen te verbeteren en die zo leuk mogelijk te maken. Daarom vindt jaarlijks de verkiezing van leraar van het jaar plaats. Dit jaar zijn twee docenten van MBO Utrecht genomineerd voor deze verkiezing.

De genomineerden van MBO Utrecht zijn Joke Fledderus-Rang en Bert van Loo. Bert geeft rekenen en bedenkt altijd creatieve manieren van leren. Vooral zijn raadsels zijn geliefd bij de studenten. Joke is docent verpleegkunde en werkt daarnaast in het ziekenhuis. Ze is een kei in het uitleggen van moeilijke lesstof en is vernieuwend in haar werkvormen. Daarnaast staat ze bekend om haar engelengeduld en grote betrokkenheid.

Joke en Bert geven beiden les aan de Utrechtse Zorgacademie, één van de dertien academies van MBO Utrecht. “We vinden het een groot compliment dat van de negen genomineerden twee docenten lesgeven op MBO Utrecht. Maar helemaal uniek is dat ze ook nog uit hetzelfde team komen. Ik ben daar ongelooflijk trots op”, zegt Judith Veltman, teammanager van de Utrechtse en Gooise Zorgacademie. “Het is een cadeau om dit zo terug te krijgen van onze studenten.”

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoörporatie en onderdeel van de activiteiten in het kader van de Dag van de Leraar. Deze roept elk jaar leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren op hun favoriete leraar aan te melden. Fantastische leraren konden tot april aangemeld worden voor de verkiezing. Dat leverde honderden kandidaten op. Na de eerste juryronde bleven 37 genomineerden over: tien voor het basisonderwijs, tien voor het voortgezet onderwijs, negen voor het middelbaar beroepsonderwijs en negen voor het speciaal onderwijs. De beroepsjury kiest uiteindelijk drie genomineerden per onderwijssector. De uiteindelijke winnaars worden op zaterdag 4 oktober bekend gemaakt tijdens een grote show in Studio 21 te Hilversum.

Op het YouTube kanaal van MBO Utrecht vindt u een video waarin Bert van Loo en Joke Fledderus-Rang zich voorstellen: bekijk de video.

Joke Fledderus Rang

 

Joke Fledderus-Rang. Fotografie: Wiep van Apeldoorn

Bert van Loo

Bert van Loo. Fotografie: Wiep van Apeldoorn

 

Deel deze pagina: