Twee Talenten van de maand in April

Op vrijdag 8 april maakte MBO Utrecht twee nieuwe Talenten van de maand bekend.“Het is bijzonder dat we twee studenten in het zonnetje zetten. Ik ben trots dat de Academie voor Economie en Ondernemen zulke toppers heeft,” zei Margreet Rookmaker, voorzitter van het College van Bestuur.
Vorige maand koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Op 8 april kregen Chahid Errachidi en Dylano Spilker een beker, oorkonde en cadeaubon. Hun ouders, broers, vrienden/klasgenoten en een aantal docenten waren duidelijk trots op de twee studenten. De prijsuitreiking vond plaats in de personeelskamer van Australiëlaan 23. Vanaf maart 2016 wordt er maandelijks een student van één van onze opleidingen verkozen tot Talent van de maand als zij op een bijzondere manier uitblinken.

Twee supertalenten
De 16-jarige Chahid Errachidi uit Utrecht volgt de opleiding Administratief medewerker (niveau 2).“Jij verdient deze prijs, want je bent enorm gemotiveerd en scoort voor elk vak bovengemiddeld. Dit supertalent is nog nooit te laat gekomen en heeft geen enkele les gemist. Je bent als klassenvertegenwoordiger een voorbeeld voor anderen.” Margreet Rookmaker noemde de 16-jarige Dylano Spilker uit Nieuwegein een kei. De student is bijna klaar met de opleiding Verkoper Detailhandel (niveau 2) en gaat misschien door met niveau 3. “Dylano doet er alles aan om resultaten te halen. Een compliment voor zijn inzet, drive en zijn doorzettingsvermogen.”

Veel positieve reacties
Dylano voelt zich vereerd met de onderscheiding, net als zijn vader, moeder en twee broers. “Mijn familie is heel erg trots. Toen ik ziek was heeft school me enorm gesteund. Mijn vrienden konden eerst niet geloven dat ik Talent van de maand werd, ik kreeg zoveel positieve reacties. Bij het Kruidvat kan ik na mijn eindexamen met een interne opleiding beginnen, maar daar denk ik nog over na. Of ik ga door met de mbo-opleiding Commercieel medewerker binnendienst op niveau 3. Ik vind het belangrijk dat je een doel hebt, maak je opleiding af. En goed contact met andere mensen is ook belangrijk. Dat houdt het werk leuk en het werkt door in je sociale leven.”

Respect
Chahid heeft zijn vader en een aantal vrienden meegenomen. Iedereen is trots op hem. Zelf is hij blij met de prijs. “Ik heb hard voor mijn goede cijfers gewerkt. Maar een respectvolle houding naar anderen is net zo belangrijk als het halen van mooie cijfers,” zegt Chahid. Hij hoopt in juni klaar te zijn met zijn opleiding. Daarna wil hij door met de opleiding Financieel administratief medewerker op niveau 3. “Een baan als boekhouder spreekt mij aan. Het lijkt mij zo leuk om de hele dag met cijfers bezig te zijn. Ik zou niet anders willen,” vertelt het nieuwe Talent van de Maand.

talenten van de maand april, MBO Utrecht, Talent van de maand

Deel deze pagina: