Utrechtse Ondernemersacademie

logouoa

Op 1 januari 2005 is bij ROC ASA Economie, de rechtsvoorganger van MBO Utrecht, de Utrechtse Ondernemersacademie van start gegaan. De Utrechtse Ondernemersacademie is een samenwerkingsverband van banken, ondernemers, dienstverleners, Kamer van Koophandel, MBO Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Deze nieuwe handelsopleiding biedt je de kans om in een kleinschalige omgeving ondernemerschap te ontwikkelen.

De opleiding

De opleiding duurt maximaal twee jaar. Het eerste jaar loopt parallel aan het laatste jaar van je MBO-opleiding (niveau 4). In dit jaar neem je deel aan een mini-onderneming en voer je reële praktijkopdrachten uit.

Het tweede jaar is een ‘kopstudie’ bovenop je MBO-opleiding. In dit jaar starten de deelnemers een eigen onderneming en behaal je het certificaat van de Utrechtse Ondernemersacademie. Je kiest hierbij voor volledig of parttime ondernemerschap.

Meteen het bedrijfsleven in

Kenmerkend voor de opleiding is de actieve betrokkenheid van het bedrijfsleven bij de uitvoering van de onderwijsprogramma’s. Hierdoor kun je al tijdens je opleiding een eigen netwerk opbouwen. Je krijgt een ervaren ondernemer als praktijkcoach toegewezen. Deze coach onderhoudt regelmatig contact met je en functioneert tevens als persoonlijk mentor tijdens de opleiding en bij de start van de eigen onderneming.

Wie kan deze opleiding volgen?

De opleiding is bedoeld voor deelnemers die in het laatste studiejaar zitten van hun middenkaderopleiding bij Economie, Techniek of de ICT Academie. Toelating is mede afhankelijk van de getoonde motivatie tijdens het intakegesprek.

Kijk voor meer informatie op www.uoa.nu