Vaar jij later onder de brug die je zelf hebt gebouwd?

Rij jij later over de snelweg die jij hebt aangelegd? Vaar jij later onder de brug waar jij aan hebt gewerkt? Of wil je liever een steentje bijdragen aan het versterken van de dijken in Nederland? Dan zit je bij ons goed.

In de bouw, infra- en installatietechniek ben je bezig met het aanleggen of opknappen van wegen, bruggen, sluizen, tunnels, gebouwen en installaties. “Wil jij alles weten over techniek, vind je het leuk om te ontwerpen en ben je creatief? Dan is de opleiding Middenkader Infra (niveau 4) iets voor jou. Er is in de bouwwereld een groot tekort aan geschoolde vakmensen,” zegt Peter Mul, directeur van de Academie voor Techniek in Utrecht.

Fundament
Met deze opleiding krijg je een stevig fundament voor een baan in de infrastructuur. Met een diploma kan je als middenkaderfunctionaris aan de slag als technisch tekenaar, ontwerper of als opzichter bij een bouwplaats. Bijvoorbeeld bij ontwerpbureaus, gespecialiseerde aannemers, de provincie en Rijkswaterstaat.

Grote kans op werk
“Het mooie is dat je alle kennis meteen kunt toepassen, want je krijgt bij je studie een gedegen ondergrond. De opleiding is kleinschalig en daardoor kunnen de docenten jou beter begeleiden. Ook hebben we veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De opleiding is een goede mix van praktijk en theorie. Je hebt een behoorlijk grote kans op werk als je in de infra- en bouw afstudeert,” vertelt de directeur.

Gastlessen bedrijfsleven
Het onderwijs probeert zo goed mogelijk aan te sluiten op de beroepspraktijk. “Naast de BPV (Beroepspraktijkvorming, stage)  krijgen onze studenten veel praktijkopdrachten. Ook werken ze veel in projecten. Je kunt wel goed zijn in techniek, maar het is ook belangrijk om met anderen samen te werken en te communiceren. We hebben vaak ondernemers op school die gastlessen geven. Daarom is de opleiding ook met datzelfde bedrijfsleven opgezet. We willen onze studenten zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt,” zegt Peter Mul.

MBO-Utrecht-bouw-Moesbergen-009

Deel deze pagina: