Veelgestelde vragen coronavirus

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op. Onderstaand vind je de meest gestelde vragen over hoe wij omgaan met het coronavirus. De adviezen van het RIVM zijn leidend voor onze gemaakte keuzes.

Onderwijs bij MBO Utrecht

Update 15 november

Vanaf 8 november: mondkapje verplicht!

Vanaf volgende week maandag (8 november) is een mondkapje verplicht in de gemeenschappelijke ruimten op school. Dit zijn de kantines, de gangen en de toiletten. Simpel gezegd komt het op het volgende neer: zitten = mondkapje af, bewegen = mondkapje op. Dit geldt voor iedereen.

Uiteraard blijven ook alle basisregels van kracht:

 • Was vaak je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen, anderhalve meter blijft een veilige afstand

Bij klachten blijf je thuis!
Dat is een belangrijke afspraak. We vragen je te laten testen, ook als je gevaccineerd bent. Heb je een negatieve test (GGD) dan kun je weer naar school.

Ben je in aanraking geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Via https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/ kun je controleren of je in quarantaine moet. Zelftesten kun je gratis aanvragen via https://www.zelftestonderwijs.nl/.

NB Vanaf 15 november geldt de regel: huisgenoten van besmette personen moeten in quarantaine, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet.

Extra maatregelen MBO Utrecht

Laatste update 16 augustus 12.00 uur 

 • Welke maatregelen neemt MBO Utrecht rondom voorkomen besmetting?

  Heel veel! Veiligheid en gezondheid van studenten en medewerkers vinden we belangrijk. Bij binnenkomst op elke locatie vragen we je gebruik te maken van desinfecterende middelen. We hebben looproutes gemaakt en in een ruimte mogen er niet te veel studenten tegelijk aanwezig zijn.

  Natuurlijk wordt er ook goed en vaak schoongemaakt. Er geldt een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes. (entree, gangen, trappen en toiletten)

  Als de lessen afgelopen zijn, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk naar huis gaat en niet blijft hangen in en rond onze gebouwen.

 • Waarom heeft MBO Utrecht een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes?

  Door het afschaffen van de anderhalvemetermaatregel geldt voor alle locaties een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes (entree, gangen, toiletten, trappenhuizen). In de lokalen hoeven geen mondkapjes gebruikt te worden.

 • Op basis van welke adviezen neemt MBO Utrecht maatregelen?

  MBO Utrecht neemt beslissingen op basis van de adviezen van de overheid, de richtlijnen van het RIVM en de lokale GGD. In sommige gevallen nemen we aanvullende maatregelen als we denken dat dit een veiligere onderwijsomgeving oplevert voor onze studenten.

 • Hoe zit het met de ventilatie in de gebouwen?

  Bij MBO Utrecht hebben we een inventarisatie gedaan bij onze luchtverversingssystemen in onze gebouwen. Alle systemen voldoen aan de nieuwe regels in het bouwbesluit. We monitoren onze systemen regelmatig en zorgvuldig en laten ons daarbij extern adviseren.

 • Hoe informeert MBO Utrecht haar studenten en medewerkers?

  Wij sturen regelmatig updates naar studenten, hun ouders en onze medewerkers via de gebruikelijke kanalen (e-mail en intranet).

  Bent u ouders/verzorger van een student bij ons op school? En heeft u nog geen mail van ons gehad? Laat dan in dit formulier uw gegevens achter.