Veelgestelde vragen coronavirus

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op. Onderstaand vind je de meest gestelde vragen over hoe wij omgaan met het coronavirus. De adviezen van het RIVM zijn leidend voor onze gemaakte keuzes.

Onderwijs bij MBO Utrecht

Update 24 september

Op 13 september heeft het kabinet bekend gemaakt een aantal maatregelen komt te vervallen op mbo-instellingen. De anderhalvemetermaatregel was bij ons al afgeschaft, maar vanaf 25 september hoeven we ook geen mondkapjes meer te dragen en vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen. Dat vinden wij uiteraard een geweldig bericht, zeker omdat we zo ontzettend lang met vele beperkingen les hebben moeten geven.

Zijn we bij MBO Utrecht nu helemaal van corona af? Helaas niet helemaal. Ook na 25 september gelden nog steeds maatregelen. We zetten ze nog even voor je op een rij.

Algemene maatregelen

Houd je aan de algemene maatregelen. Dit houdt in:

 • Was vaak je handen
 • Hoest en nies in je elleboog
 • Schud geen handen, anderhalve meter blijft een veilige afstand

Looproutes

Op alle locaties vervallen de looproutes, behalve op Daltonlaan 200. De looproutes hier zijn er niet vanwege corona maar voor de brandveiligheid.

Wel of niet naar school/werk komen?

Bij klachten moet je nog altijd thuis blijven. Ook als je gevaccineerd bent. Ook als je een negatieve test hebt. Heb je een negatieve test EN ben je klachtenvrij dan kun je weer naar school. Dit geldt voor medewerkers en voor studenten.

Ben je in aanraking geweest met iemand die besmet is met het coronavirus? Via https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/ kun je controleren of je in quarantaine moet.

Extra maatregelen MBO Utrecht

Laatste update 16 augustus 12.00 uur 

 • Welke maatregelen neemt MBO Utrecht rondom voorkomen besmetting?

  Heel veel! Veiligheid en gezondheid van studenten en medewerkers vinden we belangrijk. Bij binnenkomst op elke locatie vragen we je gebruik te maken van desinfecterende middelen. We hebben looproutes gemaakt en in een ruimte mogen er niet te veel studenten tegelijk aanwezig zijn.

  Natuurlijk wordt er ook goed en vaak schoongemaakt. Er geldt een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes. (entree, gangen, trappen en toiletten)

  Als de lessen afgelopen zijn, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk naar huis gaat en niet blijft hangen in en rond onze gebouwen.

 • Waarom heeft MBO Utrecht een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes?

  Door het afschaffen van de anderhalvemetermaatregel geldt voor alle locaties een mondkapjesplicht in de openbare ruimtes (entree, gangen, toiletten, trappenhuizen). In de lokalen hoeven geen mondkapjes gebruikt te worden.

 • Op basis van welke adviezen neemt MBO Utrecht maatregelen?

  MBO Utrecht neemt beslissingen op basis van de adviezen van de overheid, de richtlijnen van het RIVM en de lokale GGD. In sommige gevallen nemen we aanvullende maatregelen als we denken dat dit een veiligere onderwijsomgeving oplevert voor onze studenten.

 • Hoe zit het met de ventilatie in de gebouwen?

  Bij MBO Utrecht hebben we een inventarisatie gedaan bij onze luchtverversingssystemen in onze gebouwen. Alle systemen voldoen aan de nieuwe regels in het bouwbesluit. We monitoren onze systemen regelmatig en zorgvuldig en laten ons daarbij extern adviseren.

 • Hoe informeert MBO Utrecht haar studenten en medewerkers?

  Wij sturen regelmatig updates naar studenten, hun ouders en onze medewerkers via de gebruikelijke kanalen (e-mail en intranet).

  Bent u ouders/verzorger van een student bij ons op school? En heeft u nog geen mail van ons gehad? Laat dan in dit formulier uw gegevens achter.