Vier MBO Utrecht studenten naar Skills-Heroes

Van 15 tot 17 maart 2018 staat Zwolle in het teken van de Skills-Heroes. Er is genoeg reden om trots te zijn. Voor deze spannende finale heeft MBO Utrecht namelijk vier goede deelnemers. In de Ijsselhallen wordt bepaald wie de titel verdient per vakgebied.

Skills is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens dit evenement gaan verschillende MBO studenten met elkaar de strijd aan. Uiteraard kan MBO Utrecht hier niet ontbreken. De studenten strijden tegen anderen in hun eigen vakgebied. Onderdelen zijn bijvoorbeeld sport, techniek en zorg. Skills is ook dé plek waar beroepsonderwijs samenkomt met het bedrijfsleven.

De vier toppers van MBO Utrecht zijn verdeeld over verschillende vakgebieden. Bob de Waart gaat vlammen tijdens de wedstrijd voor Sport, Valerie van Mildert strijdt voor Verzorgende IG, CAD tekenen is de expertise van Robin Erick en Shirley Westerhout doet mee voor Verpleegkunde. Deze laatste twee studenten kunnen zich zelfs kwalificeren voor het EK. Voor de wedstrijden Sport en Verzorgende IG worden (nog) geen Europese Kampioenschappen georganiseerd.

Voor verpleegkunde komt Shirley Westerhout in actie. Zij is vooral heel tevreden met de begeleiding die ze krijgt vanuit school. “Door Lianne Muis word ik heel goed geholpen. Ze is echt een coach voor mij. Het is ook heel leuk dat de docenten meeleven. Ik word echt goed begeleid”. Lianne Muis is erg trots op Shirley. “Ik ben ongelofelijk trots op haar. Ze gaat er vol enthousiasme in en wil echt werken, die spirit is perfect! Shirley is onwijs nieuwsgierig. En ze wilt het onderste uit de kan halen”.

Valerie van Mildert gaat voor Verzorgende IG alles uit de kast halen. Ze doet mee om zichzelf verder te ontwikkelen. Ze is erg benieuwd naar de finale. “Ik vind het vooral heel spannend. Je weet nooit wat je te wachten staat”. Toch heeft ze er ook heel veel zin in. “Ik weet wat mijn sterke punten zijn, ik kan zeker uitblinken tijdens de omgang met patiënten”.

Deel deze pagina: